Foci

Madridban nyert a Barca

Az FC Barcelona labdarúgócsapata a Rayo Vallecanót győzte le idegenben 2-0-ra a spanyol bajnokságban.

A bajnokságot lendületesen kezdő Valencia a szombati első meccsen 3-1-re legyőzte a címvédő Atlético Madridot, így átvette az első helyet a Barcelonától a spanyol labdarúgó-bajnokságban. A gránátvörös-kékek rögtön ezt követően léptek pályára, méghozzá a Rayo Vallecano otthonában.


Fotó: Europress Fotóügynökség

A madridi kiscsapat bátran kezdett hazai pályán, ám ezt kíméletlenül kihasználta a Barcelona, előbb Lionel Messi volt eredményes, majd alig több mint egy perccel később Neymar is eredményes volt. És Munir még el is önzőzött egy nagy helyzetet.

Támadóbb felállásra váltott a Rayo a félidőben, ám nem sikerült góllal kezdeni a második játékrészt, ráadásul a 60. percben Morcillót második sárgával le is zavarták a pályáról. A lefújásig mind a két csapat előtt adódtak lehetőségek, de nem született több gól, 2-0-ra nyert a Barca és visszavette az első helyet. A végén még Aquinót is kiszórták a hazaiaktól.

Klubcsúcsot is döntött a Barcelona, immáron 630 perce nem kapott gólt a csapat a honi pontvadászatban. A korábbi 560 perces rekordot a holland Rinus Michels vezette csapat az 1977/78-as idény óta őrizte mostanáig.

Eredmény – La Liga, 7. forduló

Rayo Vallecano – Barcelona 0-2 (0-2)
Gólszerzők:
Messi (35.), Neymar (36.)
Piros lap:
Morcillo (60.), Aquino (90+1.)

Videó – Messi találata:

Videó – Neymar gólja:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik