Foci

Diósgyőrben kapott ki a Ferencváros

A DVTK labdarúgócsapata hazai környezetben 2-1-re győzte le fővárosi riválisát. A borsodiak 33 év után győzték le a Fradit bajnokin a saját otthonukban.

A játéknap egyik legérdekesebbnek tűnő összecsapását rendezték szombaton délután a labdarúgó OTP Bank Ligában, a Ferencváros Diósgyőrben lépett pályára. Igazi hatpontos meccs volt ez, ugyanis mindössze egyetlen egység volt a forduló előtt a különbség az együttesek között a borsodiak javára.

Gyors gólváltással indult a találkozó, előbb egy szép akció végén a diósgyőri Grumic lőtt a fővárosiak kapujába, majd nem sokkal később Gera pofozott a hálóba egy kipattanót a túloldalon (1-1). Szerencsére az első kilenc percet követően sem vettek vissza a csapatok, mind a két oldalon akadtak nagy lehetőségek, ám a szünetig nem változott az eredmény.


Miroslav Grumic szerezte a Diósgyőr első gólját
Fotó: MTI

A második játékrészt a vendégek kezdték lendületesebben, Thomas Doll csapata már a felvonás első perceiben meg akarta szerezni a vezetést, azonban a hazaiak állták a sarat, maradt az 1-1. A 60. percben újra hátrányba került az FTC: a csereként beálló Gosztonyi megszerezte a labdát a ferencvárosi térfélen, beadása után csak továbbcsúsztatni tudta Griffiths labdát, de a hosszún ott tanyázott Takács, aki a hosszú alsóba lőtt (2-1).

A bekapott gól nem szegte a zöld-fehérek kedvét, a labda többnyire a hazaiak térfelén volt, azonban az egyenlítés csak nem akart összejönni, ráadásul a diósgyőri kontrákban végig benne volt a gólveszély. A lefújásig nyílt maradt az ütközet, ám mivel nem született több gól, a Diósgyőr söpörte be a három pontot – a fővárosiak legutóbb csaknem 33 éve szenvedtek vereséget bajnoki találkozón a miskolci csapat vendégeként. A találkozó legvégén összeszólalkozott a két kispad, hazai oldalról Radost, a vendégektől Bosnjakot zavarták az öltözőbe piros lappal.

Sivic Tomislav együttese már négy egységgel előzi a Fradit, ráadásul úgy, hogy egy mérkőzéssel kevesebbet játszott. A Ferencváros a 7. fordulóban nyert legutóbb.

Eredmény – OTP Bank Liga, 10. forduló

Miskolc, 10 000 néző, v.: Iványi

Diósgyőr – Ferencváros 2-1 (1-1)

Diósgyőri VTK: Antal B. – Okuka, William Alves, Kádár, Husic – Bognár I. (Egerszegi, 85.), Elek, Barczi (Gosztonyi, 59.) – Grumic (Bacsa, 75.), Griffiths, Takács T.

Ferencváros: Dibusz – Dilaver, Mateos, Pavlovic, Bönig – Somália, Busai (Lauth, 70.), Gera, Cukic (Nalepa, 85.), Lamah (Nagy D., 83.) – Böde

gólszerzők: Grumic (6.), Takács T. (60.), illetve Gera (9.)

sárga lap: Takács T. (13.), Elek (54.), Antal B. (90.), illetve Busai (50.), Cukic (51.), Bönig (81.)

piros lap: Rados (92., kispadon), illetve Bosnjak (92., kispadon)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik