Foci

A PMFC sem tudta megállítani a Videotont

Nikolic Nemanja duplájával a székesfehérvári labdarúgócsapata pécsi ellenfele otthonában nyert 2-0-ra az OTP Bank Liga 10. fordulójában. A Kecskemét Pakson győzött 3-2-re.

A Videoton szenzációs formában kezdte a szezont, mindegy milyen sorozatban lépett pályára a székesfehérvári focicsapat, eddig minden meccsét megnyerte.

Szombaton a PMFC próbálta megállítani Joan Carrillo legénységét és a Mecsekaljaiak nem is játszottak alárendelt szerepet az első játékrész nagy részében. Mégis kétgólos hátrányban mehettek a szünetre, Nikolic Nemanja előbb 23 méterről ragasztott álomgólt a jobb felsőbe, majd egy középre tett labdát pörgetett a hálóba (0-2). A csatár ezzel a duplával megelőzte Burcsa Győzőt a klub góllövőinek örökranglistáján és immáron ő a piros-kék egyesület történetének második legeredményesebb játékosa.

A második etapnak már nem Poleksiccsel vágott neki a Pécs, mivel a kapus megsérült, Gőcze váltotta. A kétgólos előnyben játszó Videoton nem nagyon engedte kibontakozni ellenfelét, a pécsiek kevés veszélyt jelentettek a fehérvári kapura. A lefújásig volt lehetősége a szépítés megszerzésére a PMFC-nek, de Calatayud lehúzta a rolót, 0-2 lett a végeredmény. A Videoton tíz forduló elteltével is hibátlan a bajnokságban.

Eredmény – OTP Bank Liga, 10. forduló

Pécs, 2000 néző, v.: Vad II.

PMFC – Videoton 0-2 (0-2)

PMFC: Poleksic (Gőcze, a szünetben) – Nagy J., Balogh B., Causic, Uzoma – Kővári, Horváth A., Szatmári, Márkvárt, Heffler (Frank 57.) – Frőhlich (Wittrédi 63.)

Videoton: Calatayud – Szolnoki, Vinicius, Juhász, Stopira – Gyurcsó, Sándor Gy., Kovács I. (Trebotic 60.), Simon Á. (Kleinheisler 85.), Oliveira (Alvarez 79.) – Nikolics

gólszerzők: Nikolics (37.), Causic (45.)

sárga lap: Causic (42.), Horváth A. (87.), illetve Kovács I. (33.)

A másik 18 órai magyar bajnokin a Kecskemét látogatott a meglepően jól szereplő, a fordulót megelőzően a bajnokságban még veretlek Paks otthonába. Bekő Balázs csapata jól kezdett, már az 5. percben vezetést szerzett, de Kovács csúsztatásával nem sokkal később egyenlített a Paks (1-1). Az első felvonásban a csapatok főleg pontrúgásokból veszélyeztettek, de a szünetig nem tudtak újabb gólt szerezni.

Bő negyedóra telt el a második játékrészből, amikor a Kecskemét ismét vezetéshez jutott, Botka iratkozott fel a góllövők közé, majd nem sokkal később Balázs került ziccerbe és nem hibázott (1-3). A Paksnak még összejött egy újabb gól, de a Kecskemét mind a három pontot elvitte az Atomvárosból.

Eredmény – OTP Bank Liga, 10. forduló

Paks, 1483 néző, v.: Szabó Zs.

Paks – Kecskemét 2-3 (1-1)

MVM-Paks: Molnár P. – Fiola, Kovács G., Gévay, Báló – Haraszti, Bartha (Nagy R., 80.), Kecskés (Hahn, 80.), Tamási, Bertus – Könyves (Simon A., 49.)

Kecskeméti TE: Tujvel – Botka, Lovric, Karan, Varga R. – Laczkó (Fotyik, 70.), Vukasovic (Eninful, 89.), Savic, Kitl – Bebeto (Novák Cs., 75.), Balázs Zs.

gólszerzők: Kovács G. (8.), Haraszti (90.), illetve Bebeto (4.), Botka (61.), Balázs Zs. (72.)

sárga lap: Kovács G. (82.), Nagy R. (87.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik