Foci

Megint kikapott az ETO, Horváth Ferenc távozhat

Az OTP Bank Liga 10. fordulójának nyitómeccsén a Győri ETO meglepetésre 2-1-re kikapott a Puskás Akadémiától.

A péntek esti találkozó tétje az volt, hogy melyik csapat tud elmozdulni a tabella alsó házából. A Győr legutóbbi mérkőzését elveszítette az MTK ellen, a PAFC viszont nyerő szériában volt, így talán a hazaiak várhatták jobb előjelekkel az összecsapást.

A kezdés után a Győr játszott jobban, a 18. percben ráadásul büntetőhöz jutottak: a megítélt tizenegyest Rudolf higgadtan a hálóba küldte (0-1).

Az ETO ezt követően futószalagon szállította a helyzeteket, majd a 34. percben megint büntetőt kaptak, ám Rudolf ezúttal hibázott.

 Fotó: MTI

A nagy nyomás alatt nem roppant össze a felcsúti együttes, ennek bizonyítéka, hogy a szünet előtt Lencse látványos góljával egalizálni tudtak (1-1).

A második etapban kiegyenlített játék folyt a pályán, gól pedig már csak egy született: ezt a 70. percben egy kontra végén Tischler lőtte, a kapufa segítségével (2-1).

A hajrában a Puskás megőrizte az előnyét, így begyűjtötték a három pontot, és már zsinórban három győzelemnél tartanak.

A találkozó után Horváth Ferenc, a győriek mestere felajánlotta a lemondását.

Eredmény – OTP Bank Liga, 10. forduló

Puskás Akadémia FC – Győri ETO FC 2-1 (1-1)
Felcsút, 1521 néző, v.: Solymosi

Gólszerző: Lencse (42), Tischler (70.), illetve Rudolf (19., 11-esből)
Sárga lap: Vaszicsku (34.), Kelic (40.), Lencse (89.), illetve Lipták (87.)

Puskás Akadémia: Danilovic – Lorentz, Kelic, Vaszicsku (Tar 46.), Tamás – Szélesi, Polonkai, Szakály D., Harsányi (Denkovic 76.) – Lencse (Margitics 89.), Tischler

Győr: Pogacsics – Svec, Lang, Lipták, Dinjar – Pátkai, Kamber – Koltai (Varga R. 65.), Rudolf, Strestik (Kvilitaia 76.) – Priskin (Andric 65.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik