Foci

Példátlan dolog történt a magyar fociban

Az MTK labdarúgó szakosztályánál úgy döntöttek, további hét évig, vagyis 2021-ig meghosszabbítják a klubigazgató, Domonyai László szerződését.

A hírről a kék-fehérek honlapja számolt be, de még az mtkbudapest.hu is külön kiemeli, hogy a tulajdonos hét esztendővel toldotta meg Domonyai szerződését.

A klubigazgató 2002-ben került az MTK-hoz. Eleinte a fiatalokat edzette, majd játékosmegfigyelőként tevékenykedett a fővárosi klubnál. 2005-ben kinevezték, hogy irányítsa a szakmai munkát.

 Fotó: MTI

Azt követően a kék-fehérek harcban voltak a dobogóért, a 2007-2008-as idényben pedig bajnokok is lettek. Az aranyérem után jött a mélyrepülés, sorban egy hetedik, hatodik, tizenötödik, kiesést jelentő hely.

Az NB II-ben csak egy évet töltött a klub, azóta pedig egy negyedik és egy tizennegyedik helyet zsebelt be az MTK.

A kék-fehérek döntése már csak azért is furcsa, mivel a magyar futballban ritka, sőt, szerintünk példa nélküli, hogy egy klubigazgatóval hét éves, határozott idejű szerződést kötnek. Egyrészt a szokás szerint inkább határozatlan idejű kontraktust kapnak a klubalkalmazottak, másrészt a magyar foci jelenlegi helyzetében hét évre előre gondolkodni legalábbis merész. Ellenben a klub állandóságra törekvése mindenképp pozitív.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik