Foci

Mészöly Géza emelt fővel távozik

A kedden menesztett kapitány szerint teljesítették azt a célt, amit vállaltak.

Kedden este érkezett a hír, miszerint a Magyar Labdarúgó Szövetségben (MLSZ) felmondtak Mészöly Gézának, így nem ő irányítja majd az U20-asokat az új-zélandi világbajnokságon. A szakember nem titkolja, csalódott a döntés miatt, mivel neki már konkrét szakmai elképzelései voltak a vb-t illetően.

A tréner volt szerda reggel az MTVA Ma Reggel c. műsorának, ahol a menesztése körülményeiről beszélt. Azt mondta, az indok a hazai rendezésű U19-es Eb első két meccse volt, melyen előbb Ausztriától (1-3), majd Portugáliától (1-6) kaptunk ki. A zárómeccsen Izrael ellen elért 2-1-es győzelem vb-részvételt ért.


Fotó: MTI

„Hiába sikerült kivívni az új-zélandi vb-n való szereplést, a szövetség vezetői ezt a két találkozót nehezményezték, az MLSZ elnöke nem tudta lenyelni ezt a pirulát. Mi sem vagyunk boldogok, nem is lehetünk elégedettek, de teljesítettük azt a célt, amit vállaltunk. Emelt fővel távozunk a szakmai stábommal együtt. Való igaz, mindent megkaptunk az MLSZ vezetésével, ami a tökéletes felkészüléshez kellett, de sajnos a fiatal játékosok nem bírták elviselni a nyomást hazai pályán. A harmadik meccsre aztán odatették magukat, és Izrael ellen sikerült felállni a padlóról. Ez a vb-n a brazil válogatottnak is nehezen ment. Az Európa-bajnokság a férfivá válás első lépcsőfoka volt a játékosok számára” – idézi a csakfoci.hu a menesztett kapitány tv-s nyilatkozatát.

Elkerülhetetlen téma volt a portugálok elleni 1-6 is. Mészöly szerint minden rossz dolog összejött akkor.

„Nagyon irreális volt a talaj és fegyelmezetlenségek is akadtak. Minden olyan dolog összejött, amit ettől a csapattól ritkán láthattunk. A felkészülés során végigvertük Európát, de a tétmérkőzések hiánya érződött.”

Mészöly Géza utódja Szalai László lesz az MLSZ döntése értelmében. A szakember az egységesített U20-U21-es csapatot irányítja majd.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik