Foci

Melegszik a pite Madridban

Nehéz helyzetbe kerül az Atlético a BL-ben, ha szerdán, hazai környezetben az olasz bajnoki címvédő Juventus ellen sem sikerül nyernie. Nem lesz egyszerű.

Diego Simeone csapata a nyitókörben a Megyeri Balázst foglalkoztató Olimpiakosz otthonában kapott ki, egy esetleges újabb vereség pedig könnyen a továbbjutásába kerülhet. Ezzel együtt nehéz faladat előtt áll a Juventus is, már csak azért is, mert a Vicente Calderón Stadionból legutóbb 2013 februárjában távozott győztesen vendégcsapat. Akkor a Rubin Kazany diadalmaskodott ott.  

A hazaiak helyzetét nem segíti, hogy Cristian Rodríguez comb, míg Gabi boka sérüléssel bajlódik, igaz a túloldalon is akad maródi, Pirlo (comb), Barzagli (boka), Rômulo (sérv) is sérülés miatt hiányzik majd.  

Saját bajnokságában mindkét csapat veretlen még, ugyanakkor míg az Atlético címvédőként kétszer is döntetlent játszott a Primera Divisiónban, addig a Juventus százszázalékos teljesítménnyel, kapott gól nélkül áll a Serie A tabellájának élén.    

A B csoportban a BL-újonc Ludogorec az első fordulóban közel állt a bravúrhoz az Anfield Roadon, de az utolsó pillanatokban kapusa hatalmas hibája miatt mégis kikapott a Liverpooltól. A bolgár csapat ezúttal a címvédő és tízszeres BL-győztes Real Madridot látja vendégül.

A D jelű kvartettben az Arsenal magabiztos legyőzésével rajtoló Dortmund ezúttal az Anderlecht stadionjába látogat, míg az Ágyúsok hazai pályán a Galatasaray ellen javíthatnak.

Bajnokok Ligája, csoportkör, 2. forduló, szerdai program:

A csoport:
Malmö (svéd)-Olimpiakosz (görög) 20.45
Atlético Madrid (spanyol)-Juventus (olasz) 20.45
B csoport:
Basel (svájci)-FC Liverpool (angol) 20.45
Ludogorec (bolgár)-Real Madrid (spanyol) 20.45
C csoport:
Zenit (orosz)-AS Monaco (francia) 18.00
Bayer Leverkusen (német)-Benfica (portugál) 20.45
D csoport:
Arsenal (angol)-Galatasaray (török) 20.45
Anderlecht (belga)-Borussia Dortmund (német) 20.45

Ajánlott videó

Olvasói sztorik