Foci

Az MLSZ dícséri a találmányát

A Magyar Labdarúgó Szövetség szerint a szurkolói visszajelzések alapján az új módi jó módi, mert felgyorsította a jegyvásárlást.

Az MLSZ tájékoztatása szerint eddig 77 ezer klubkártyát és 3000 futballkártyát váltottak ki országszerte. Ez összesen 80 ezer. Hogy mit csinált ebből az elmúlt hétvégén nagyjából 60 ezer azt nem tudjuk. Tény, e számok alapján az NB1 9. fordulójában a kártyával rendelkezők nagyjából 25 százaléka ment csak ki valamelyik bajnokira.

Hogy ez jó arány vagy sem arról Sipos Jenő MLSZ-szóvivő nem tájékoztatott, arról viszont igen, hogy míg korábban a szurkolók aggályosnak találták a klubkártya bevezetését adatvédelmi szempontból, úgy tűnik, köszönhetően annak, hogy az illetékes adatvédelmi hatóság folyamatosan ellenőrzi a rendszert, s ha bármely szervezet visszaélne az adatokkal, az büntetőjogi kategóriába tartozna, mára kissé oldódott a szurkolói ellenállás.

A kártya szeptember 15-e óta kötelezően szükséges ahhoz, hogy valaki a helyszínen tekintsen meg OTP Bank Liga- és Magyar Kupa-mérkőzést vagy felnőtt válogatott találkozót. A szövetség azt reméli, hogy a következő napokban, hetekben tovább nő a kiváltott kártyák száma. 

A klubkártyarendszer bevezetésére haladékot kapott a Videoton FC, a Diósgyőri VTK és az Újpest FC, míg a Ferencváros és DVSC-TEVA különálló rendszerének integrálása folyamatban van a központi rendszerbe. A klubkártya díját szeptember 15-e óta az egyesületek maguk szabják meg, de november 16-ig támogatja az MLSZ, ha azt ingyen adják. A futballkártya kiváltása ingyenes.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik