Foci

Szerződést bontott az MLSZ Mészöly Gézával

Nem a szakember irányítja majd az U20-as válogatottat az új-zélandi világbajnokságon.

Mészöly Géza kedd este a Nemzeti Sport Online-nak nyilatkozva elmondta, nem ő irányítja majd a magyar labdarúgó-válogatottat az U20-as világbajnokságon. Vági Márton, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) főtitkára hétfőn hívatta be a szakembert és közölte, hogy felbontják a szerződését.

Mészöly három éve készült a hazai Eb-re a magyar korosztályos csapattal, ám az U19-es kontinenstorna nem sikerült valami jól, az Ausztria (1-3), majd a Portugália (1-6) elleni vereségnek is nagy visszhangja volt. A záró fordulóban Izraelt 2-1-re győzték le a magyar fiatalok, ezzel pedig kiharcolták a részvételt az U20-as világbajnokságon.

Mészöly a sportnapilap internetes kiadásának elárulta, ő felvázolta a szakmai terveit az MLSZ-nek a kvalifikáció után. A jelek szerint mégsem vele képzelte el a folytatást a szövetség.

Nemrég az A-válogatottnál is kapitányváltás volt: Pintér Attilát egy tétmeccs után menesztették, Dárdai Pál veszi át az irányítást. A fiatal szakember csak idén, három Eb-selejtezőn és egy felkészülési mérkőzésen ül le a nemzeti csapat kispadjára.

Frissítés: az mlsz.hu-ra kikerült idő közben a hivatalos közlemény. Eszerint Mészöly Géza utódja Szalai László lesz, aki az egységesített U20-as és U21-es csapatot irányítja majd. Az újonnan kinevezett Szalai László korábban Lothar Matthäus mellett dolgozott a magyar labdarúgó-válogatott másodedzőjeként, sikerrel irányította a Sándor Károly Labdarúgó Akadémia és a Magyar Futball Akadémia szakmai munkáját, ilyen módon pályájának nagy részét utánpótlás-játékosok mellett töltötte, jelenleg pedig az MLSZ-ben az edzőképzés igazgatója – írja róla a szövetségi honlap.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik