Foci

Nikolics teljesítménye páratlan Európában

Nikolics Nemanja idén 11 találatot jegyzett, amivel Európa második legeredményesebb csatárának vallhatja magát. Többek között olyan nagyágyúkat előz meg a Vidi kiválósága, mint Cristiano Ronaldo, vagy Diego Costa.

Mindössze egyetlen játékos, a horvát Rijeka csatára, Andrej Kramarić ért el több találatot ebben a szezonban, mint a Videoton támadója, Nikolics Nemanja – írja a fehérvári klub honlapja.

A horvát csapat játékosa 13 találatot jegyez idén, amihez – Nikolicshoz hasonlóan – kilenc mérkőzésre volt szüksége. A Salzburg spanyol támadójának, Jonathan Sorianonak szintén kilenc találkozó kellett ahhoz, hogy tizenegyszer is ünnepelhessen az osztrák első osztályban. 

 Fotó: MTI

A listát tovább böngészve olyan klasszisokat találunk a Videoton csatára mögött, mint Cristiano Ronaldo (5 mérkőzésen 10 találat), André-Pierre Gignac (8-8), vagy éppen a Chelsea sztárját, Diego Costát (6-8). 

Ám Nikolicson kívül egyik felsorolt játékos sem mondhatja el magáról azt, amit a magyar támadó, miszerint minden bajnoki meccsen bevette az ellenfelek hálóját.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik