Foci

Nincs párja a Videoton szárnyalásának Európában

A múlt héten az orosz Zenit még tartotta Vidivel a lépést, legutóbb azonban csak döntetlent játszottak, így már csak a magyar együttes százszázalékos azok közül az európai csapatok közül, akik túl vannak legalább hét bajnoki fordulón.

Nem sok olyan csapat van Európában, amely hasonlóan nagy menetelést tud felmutatni a bajnokság elején, nyár óta, mint a székesfehérváriak. Európa többi bajnokságát vizsgálva kijelenthető, hogy a kontinensen sem túl gyakori jelenség, hogy egy csapat ehhez hasonló villámrajtot vegyen – írja a vidi.hu.

20 különböző országban jutott már el a pontvadászat nyári kezdése után legalább hét fordulóig. Oroszországban a Zenit állt ugyanolyan mérleggel, mint a Vidi, egészen a legutóbbi hétvégéig. Szombaton a Zenit hazai pályán ugyanis csak gól nélküli döntetlent játszott a Szpartak Moszkvával, így már ők sem 100 százalékosak a bajnokságban.

 Fotó: vidi.hu

Az európai topligák ugyan még csak néhány hete kezdődtek el, de a spanyol, olasz, német, angol és a francia bajnokságokat figyelembe véve így is csak Olaszországban találhatunk 100 százalékos együttest – ott azonban rögtön kettőt is, hiszen öt fordulót követően a Juventusnak és a Romának is 15-15 pontja van. Jövő héten azonban már maximum csak egyikük lehet hibátlan, a hétvégén ugyanis egymás ellen lépnek pályára a csapatok.

Mióta a Vidi az élvonalban szerepel, csupán egy alkalommal, a ’90-es évek második felében az MTK kezdte Carrillo fiainál jobban a bajnokságot, vagyis az elmúlt több mint 45 év második legjobb bajnoki rajtja a Videotoné.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik