Foci

Piturca: Kötelező a magyarok elleni győzelem

A román labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya Finnországot nehezebb ellenfélnek tartja. Victor Piturca szerint Szalai Ádám már nem a régi.

Mivel közeleg az október 11. és a román-magyar Eb-selejtező, így a szomszédos országban is egyre többet foglalkoznak az összecsapással. A prosport.ro-nak Victor Piturca nyilatkozott, aki kerek-perec kijelentette: Romániának kötelessége legyőzni Magyarországot.

„Legutóbb kikaptak Észak-Írországtól és már új edzőjük van. Nem tudok róla túl sokat, nem ismerem a stratégiáját és a filozófiáját, de mindenről megkapom majd a kellő információkat. Ki akarunk jutni az Eb-re, ez a célunk. Marica nem játszhat a magyarok ellen, de a finnek ellen már ott lesz. Előbbi meccsen Keserű és Stancu helyettesíthetik” – idézi a román lap Victor Piturcát.


Fotó: Europress Fotóügynökség

„Remélem, hogy hamar gólt tudunk majd szerezni. Biztos vagyok benne, hogy lesznek változások a magyar csapatban, tudom, hogy visszatér Szalai Ádám is. Viszont ő nincs abban a formában, mint az előző szezonban, a Schalkénál kiszorult a kezdőből és most a Hoffenheimben játszik. Le kell győznünk a magyarokat, már csak azért is, mert a finneket erősebb csapatnak érzem. Ellenük idegenben jó lenne a döntetlen is.”

A románok kapitánya arról is beszélt, hogy a következő két mérkőzésen biztosan ő irányítja majd a válogatott. A folytatás ugyanakkor nem biztos.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik