Foci

Magyar találmány forradalmasíthatja a futballt

Teqball (teqball)
Teqball (teqball)

A Teqball a labdarúgás bármelyik szakágának technikai képzését segítő eszköz. Ráadásul nem izzadtságszagúan fejleszt, hanem játék közben. Mi több, "2 in 1" - új sportág is lehet egyben. Ajánljuk az MLSZ figyelmébe!

Borsányi Gábor nyilván imád lábteniszezni, hiszen start-upja, a Teqball lényegében ennek az “ősi magyar sportnak” a teremre fejlesztett változata. Mi a magunk részéről egyáltalán nem érezzük a valóságtól elrugaszkodottnak azt a bemutatkozó videót, amelyet a magyar cég hét nyelvű honlapján találtunk.

 

Azért nem, mert a futball népszerűsége világméretű. Így minden olyan nóvum, amely közérthető módon kapcsolódik e csodálatos sportág alapjához, miszerint rúgd a lábaddal a labdát a meghatározott cél elérése érdekében, itt, a 21. század elején, ezen az éves szinten 19 milliárd euró árbevételt generáló piacon sikerre van ítélve.

Ha egyelőre Rubik Ernő kockája, Irinyi jános gyufája, vagy Szent-Györgyi Albert C vitaminja sikerességű találmányról még nem is beszélünk, de újra magyar fejből pattant ki egy zseniális szikra.

A magyar gyökerű, de nemzetközi hátterű start-up vállalkozás által kifejlesztett merőben új, futballalapú Teqball a több éven át tartó fejlesztési és tesztelési időszak után a labdarúgó-világbajnokság idején lépett ki a szélesebb nyilvánosság elé. Sikerrel.

Hétvégén pedig az angliai Manchesterben megtartott Soccerex nemzetközi konferencián (Soccerex Global Convention), a világ egyik, ha nem legnagyobb labdarúgással kapcsolatos kiállításán mutatkozott be. Szintén sikerrel.

„Mivel Anglia a futball hazája, a Teqballt elsőként mindenképpen ott szerettük volna bemutatni a szakmai közönségnek, a manchesteri Soccerex konferencia pedig tökéletes alkalmat kínált erre” – mondta el Borsányi Gábor, a Teqball ötletgazdája és egyik fejlesztője. 

 
Ketten és párosban is lehet játszani és tényleg elég hozzá egy nagyobb szoba
Forrás: teqball.com 

„Az egykori és még aktív labdarúgók visszajelzései nagyon fontosak számunkra, hiszen a termékfejlesztés további szakaszaihoz kiváló útmutatással szolgálnak nekünk. Azért is volt fontos számunkra, hogy megmutathassuk magunkat a Soccerexen, mert a labdarúgás iránt érdeklődő hobbijátékosok mellett számítunk a profi futballisták, az őket nevelő egyesületek, valamint az ezeket összefogó szövetségek érdeklődésére is szerte a nagyvilágból. Ilyen szempontból kifejezetten sikeresnek tekinthető részvételünk a konferencián, ugyanis az azóta eltelt időszakban többek között a Manchester City, a Manchester United, valamint az Everton együttese is komoly érdeklődést mutatott a találmány iránt, valamint az Angol Orvosi Kamara (BMA) vezetője is felvette velünk a kapcsolatot a rehabilitáció terén mutatkozó lehetőségek miatt” – tette hozzá Huszár Viktor, a Teqball technikai ötletgazdája. 

Gyanítjuk, a magyar csapatok még nem állnak sorban. Sem mint érdeklődők, sem, mint megrendelők. Holott zseniális. Ajánljuk az MLSZ figyelmébe!

Mi a Teqball?

ATeqball egy futballalapú új sporteszköz és egy új sport is egyben, amely mind a profi focisták, mind az amatőr sportbarátok számára kiválóan alkalmas a technikai tudásuk, a koncentrációs készségük és az állóképességük fejlesztésére. Lényegében a világ első olyan eszköze, amely a játék élvezete közben objektíven méri a játékos technikai tudását.

A Teqboard – az asztal – gyártását hosszú évek matematikai és fizikai számításai után, gyakorlati tesztelések során véglegesítették. Kialakítása olyan, hogy a labda minden esetben kipattan a játékosok felé, így az edzés, vagy a játék során, 2 – 3 másodpercenként labdába kell érni. Ennek köszönhetően, rövid idő alatt magas érintésszám érhető el, ami nagymértékben javítja a játékosok labdabiztonságát, az un. finom technika, vagy „első érintés” tökéletesítését, a levegő-levegő játékot és fejleszti a döntéshozatali képességet is. 

Ketten, négyen vagy akár egyedi szabályokat alkalmazva többen is játszhatják, úgy hogy helyigényként egy nagyobb szoba is elegendő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik