Foci

Fernando Torresben bízik fél Milánó

A spanyol csatár Empoli ellen nyújtott produkciója után sokan reménykednek abban, hogy Torres újra magára talál.

Az AC Milan együttese kedden este nagyot küzdött az olasz labdarúgó-bajnokság 4. fordulójának nyitómérkőzésén: a lombardok kétgólos hátrányból értek el döntetlent az Empoli otthonában. A milánóiak első találatát a Chelsea-től kölcsönvett Fernando Torres szerezte, aki régi énjét idéző fejessel vette be a hazai kaput, de a neki szánt 81 percben végig hasznosan játszott, volt egy látványos cselsorozata is, amikor az őrületbe kergette az ellenfél védőit. Kapta is a dicséreteket:

„Torres? Igazi profi. Lőtt egy gólt és kis híján adott egy gólpasszt Meneznek, sajnos a keresztléc a labda útját állta” – mondta közvetlenül a lefújás után Filippo Inzgahi a La Gazzetta dello Sportnak.

A spanyol csatár mellett Ignazio Abate volt még a Milan húzóembere kedd este, Torres és Honda góljánál is ő jegyezte a gólpasszt: „Biztos vagyok benne, hogy nagyon elégedettek leszünk Torresszel.”


Fernando Torres fejese után a kapuban kötött ki a labda
Fotó: Europress Fotóügynökség

Maga az érintett, aki először volt kezdő a Milanban, örül is, meg nem is:

„A gólomnak természetesen örülök, ugyanakkor sajnálom, hogy nem jött össze a győzelem. Nagyon nehéz egy olyan csapat ellen játszani, amely ekkora szívvel küzd. Most már a Cesena elleni bajnokira kell koncentrálnunk, lépésről lépésre szeretnék haladni a bajnokságban. Kemény lesz az a mérkőzés is: az olasz védők fizikálisan rendkívül erősek. De ezt tudtam előre” – mondta az olasz sportnapilapnak a „Kölyök”.

A 30 esztendős Torres rendkívül eredményes volt az Atlético Madridnál és a Liverpoolnál, így nem csoda, hogy megvásárolta őt a Chelsea borsosnak mondható 50 millió fontért. A spanyolok Európa- és világbajnok játékosa Londonban sokkal visszafogottabban termelte a gólokat, 172 meccsén mindössze 45-ször volt eredményes.

A Chelsea színeiben a West Ham United ellen szerezte az első bajnoki találatát – 903 perces (!) góltalansági sorozat végére tett akkor pontot. Most a Milanban mindössze 57 percet kellett várni arra, hogy Torres megzörgesse az ellenfél hálóját – a Juventus ellen szűk negyedórát kapott, kedden pedig a 43. minutumban talált be.

Nem csoda, hogy a milánóiak bíznak abban, hogy Torres újra a régi formáját nyújtja majd.

Videó – Torres Empoli elleni produkciója (a zenéről nem mi tehetünk):

Ajánlott videó

Olvasói sztorik