Foci

Szalaiék ikszeltek, sziporkázott a Bayern és a Schalke

A Hoffenheim 3-3-as döntetlen játszott hazai környezetben a Freiburggal, míg a címvédő és a Királykékek simán nyertek a Bundesliga ötödik fordulójában.

Szalai Ádámmal a kezdőjében lépett pályára az eddig veretlen Hoffenheim saját pályáján, de az eddig nyeretlen Freiburg borsot tört az orruk alá.

Az első játékrészben Frantz három perc alatt duplázott, ám a vendéglátók még a szünet előtt szépítettek Elyounoussi találatával.

 Fotó: Europress fotóügynökség

A folytatásban egalizálni is tudott a Hoffenheim, ám Szalai lecserélését követően nem sokkal újabb gólt kapott a hazai gárda. Az utolsó bő tíz percben emberelőnyben játszottak a vendéglátó, s a ráadás utolsó pillanataiban végül össze is jött újból az egyenlítés, ezzel fontos pontot tartottak otthon. 

A Bayern München az eddig veretlen újonccal, a Paderbornnal mérte össze erejét az Allianz Arénában, s a bajorok négyet vágtak a vendégeknek. A Schalke idegenben szerezte meg első győzelmét, Szalai excsapata 3-0-ra nyert a Werder Bremen vendégeként, míg a Frankfurt-Mainz összecsapás 2-2-es döntetlennel ért véget.

Eredmények – Bundesliga, 5. forduló:

Schalke-Hoffenheim 3-3 (1-2)
Bayern München-Paderborn 4-0 (2-0)
Frankfrut-Mainz 2-2 (1-2)
Werder Bremen-Schalke 0-3 (0-0) 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik