Foci

Nagyon megbüntette az MLSZ az Újpestet

A IV. kerületi labdarúgócsapatnak másfél millió forintot kellett befizetnie a szövetség kasszájába. Szektorbezárással is sújtották az együttest, de azt a büntetést felfüggesztették.

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) Fegyelmi Bizottsága az alábbi döntéseket hozta:

A FEB a Haladás – Videoton FC mérkőzéssel kapcsolatban a hazai szurkolók részéről megbotránkoztató rigmusok bekiabálása (MLSZ, a játékvezetők és a vendég sportszervezet szidalmazása) miatt a Haladást, mint visszaesőt, 400.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezte.

A FEB az Újpest – FTC mérkőzéssel kapcsolatban a hazai szurkolók részéről megbotránkoztató rigmusok bekiabálása (az ellenfél sportszervezet szidalmazása), nagy mennyiségű pirotechnikai eszköz bevitele és használata, rasszista megnyilvánulás (huhogás), az ellenfél gyúrójának fejbe dobása miatt az Újpestet, mint visszaesőt 1.500.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi, továbbá két soron következő hazai NB I-es bajnoki mérkőzésén a Stadion B és D szektorának lezárását rendeli el. A szektorok lezárásának végrehajtását a FEB három hónapra felfüggeszti. Végre kell hajtani a fegyelmi büntetést, ha a sportszervezet a felfüggesztés időtartama, azaz három hónap alatt újabb fegyelmi vétséget követ el.

A bizottság enyhítő körülményként értékelte a rendező sportszervezet vonatkozásában, hogy a rendezők a pirotechnikát alkalmazó szurkolót azonosították és kiemelték. Az FEB enyhítő körülményként értékelte az Újpest büntetésének kiszabásakor, hogy a fegyelmi vétségek megakadályozásra intézkedés történt és a klub a találkozó után közleményben, a nyilvánosság előtt bocsánatot kért szurkolója tettéért.

A FEB a vendég szurkolók megbotránkoztató rigmusok (az ellenfél sportszervezet szidalmazása) bekiabálása miatt a FTC-t, mint visszaesőt, 200.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

Halmosi Péter (Haladás), mert amikor a labda számára nem volt megjátszható hátulról rácsúszott ellenfele lábára, aki rövid ápolás után folytatni tudta a játékot 3, Kopunek Kamil (Haladás), mert amikor a labda megjátszható közelségben volt hátulról rácsúszott ellenfele lábára, aki rövid ápolás után folytatni tudta a játékot 2, Antal Botond (Diósgyőr) 1 soron következő felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik