Foci

10-30 ezer között lehet egy jegy a magyar Eb-meccseken

Muszbek Mihály sportközgazdász szerint, ha kijutunk a 2020-as kontinensviadalra, úgy 70-80 százalék magyar szurkoló lehet csoportmeccsenként, ha nem, úgy 20-30. Se így, se úgy nem lesz olcsó.

A sportközgazdász a napigazdasag.hu kérdésére úgy kalkulált, hogy a csoportmérkőzésekre hozzávetőleg 20–50, a nyolcaddöntőre pedig 30–100 euróért lehet majd belépőt váltani a megújuló Puskás ferenc Stadionba a 2020-as labdarúgó Európa-bajnokságon. Szerinte a torna nem lesz olcsó, de magyar pénztárcával is megfizethető.

 
Telt ház lesz
Fotó: mnsk.hu 

Muszbek Mihály szerint, ha a magyar válogatott nem jut ki, akkor a magyar szurkolók várhatóan csak a nézőtér 25-30 százalékát töltik meg, a többit a csoportkörben érdekelt csapatok szurkolói kapják meg, de várhatóan így is, úgy is telt házas meccsekkel lehet számítani.

Mindeközben a Nemzeti Sportközpontok befejezte a régi Puskás lézeres térszkennelését, így a tervezők fontos információkat kaptak a létesítmény bontásához és átépítéséhez. Felsorolni is nehéz, hogy milyen funkciói lesznek az új arénának: 180 szobás szálloda, konferencia-központ, irodaház, sportmúzeum, diagnosztikai labor, üzletek, éttermek, mélygarázs, panoráma futópálya, konditerem és még saját rendőrőrs is lesz benne.

A korábban ismertetett menetrend szerint 2014 végére készülnek el a stadion kiviteli tervei, 2015-ben lezárul a közbeszerzési eljárás, majd megkezdődik az építkezés. A beruházás befejezése és a stadion átadása 2018-ban várható.

Itt a Puskás Stadion lézerszkenneles felvétele:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik