Foci

Kedvenc pályájára látogat a Chelsea

A címvédő Manchester City az egyedüliként százszázalékos Chelsea együttesét látja vendégül az angol labdarúgó-bajnokság ötödik fordulójának csúcsrangadóján.

A vasárnapi találkozó egyik különlegessége Frank Lampard szereplése: a 36 éves középpályás a nyáron 13 év után távozott a londoni klubtól és szerződött az észak-amerikai bajnokságba, azonban kölcsönbe visszatért a Premier League-be, és óriási meglepetésre a Manchester Cityhez. A megállapodás bejelentésekor még arról volt szó, hogy Lampard személyes kérésére nem kell pályára lépnie korábbi klubja ellen, sajtóhírek szerint azonban ez megváltozott, és ott lehet a csapatban José Mourinho tanítványai, számos korábbi csapattársa ellen.


Frank Lampardra érzelemdús 90 perc várhat
Fotó: Europress Fotóügynökség 

Ami biztosnak tűnik, hogy Diego Costa játszani fog. Legalábbis Mourinho ezt mondta a meccs előtt:

„Diego nincs a legjobb kondiban, de kezdeni fog. Vigyáznunk kell rá, amíg vissza nem nyeri az erejét. Vasárnap játszani fog, majd a hét közben nem, aztán reméljük, hogy szép lassan az összes meccsen bevethető lesz” – idézi Mourinhót a Premier League hivatalos honlapja.

A Manchester City háza táján is van olyan kulcsjátékos, aki még nincs százszázalékos állapotban: Sergio Agüero. Az argentin támadó a Bayern München elleni BL-meccsen mindössze 16 percet játszott.

„Frissnek tűnik, ez pedig a javunkra válhat. Ha százszázalékos, akkor ő képes arra, hogy különbséget tegyen a két csapat között” – mondta Manuel Pellegrini, aki azt is hozzátette, mindenképpen meg kell nyerniük a vasárnapi, hazai meccset, ha nem akarnak még jobban leszakadni a riválistól.

A Chelsea együttese eddig tizenegyszer tudott nyerni a Manchester City otthonában a Premier League-ben – egyik másik csapat ellen sem megy ilyen jól idegenben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik