Foci

Kettős emberelőnyben nyert a Vidi

A listavezető Videoton Nikolic Nemanja duplájával nyert 2-0-ra a mérkőzést kilenc emberrel befejező Szombathelyi Haladás otthonában az OTP Bank Liga 8. fordulójában. Az MTK a Dunaújvárost verte 2-0-ra.


Nikolic Nemanja két gólt is szerzett
Fotó: MTI-archív 

Szombathelyre látogatott a listavezető, a bajnokságban eddig veretlen Videoton labdarúgócsapata. Kiegyenlített játékot hozott a találkozó eleje, majd a 24. percben vezetést szerzett a Vidi, Oliveira középre tekert labdája találta meg Nikolicot, aki nem hibázott a kapu torkában (0-1).

Szinte azonnal egyenlíthetett volna a Hali, ám Rocchi közeli löketét bravúrral védte Calatayud. A 27. percben járt a találkozó, amikor Kopunek csúszott oda Nikolicnak, Andó-Szabó előbb sárgát adott neki, majd az asszisztenssel való konzultálás után kiállította – érdekes jelenetsor volt. Gyorsan ki is használta emberelőnyét a Videoton, Gyurcsó önzetlen passza után újfent Nikolic volt eredményes (0-2), majd még a szünet előtt Halmosi durva belépője ért azonnali pirosat – kilenc emberrel folytatták a hazaiak.

Ahogyan arra számítani lehetett, a második félidőben jobbára a hazai térfélen folyt a játék, kettős emberelőnyben a Videoton dolgozott ki helyzeteket. A szombathelyi játékosok ugyanakkor rendkívül fegyelmezetten játszottak és ugyan a 65. percben a kapufa mentette meg a Haladást az újabb góltól Juhász fejese után, nem sok nagy helyzete akadt a Vidinek. A végén még volt egy szépítési lehetősége a Haladásnak, Nagy Olivér lőtt, de Calatayud védett. A Vidi 2-0-ra nyert és továbbra is hibátlan a mérlege.

Eredmény – OTP Bank Liga, 8. forduló

Szombathely, 2120 néző, v.: Andó-Szabó

Szombathelyi Haladás – Videoton 0-2 (0-2)

Szombathelyi Haladás: Rózsa – Fehér Z., Devecseri, Katona M. – Schimmer, Iszlai (Jogodics, 62.), Kopunek, Nagy O., Halmosi – Gaál (Szakály A., a szünetben), Rocchi (Gyurján, 81.)

Videoton FC: Calatayud – Szolnoki, Vinícius, Juhász, Stopira – Oliveira (Heffler T., 74.), Sándor Gy., Kovács I., Simon Á., Gyurcsó (Kleinheisler, 61.) – Nikolics (Feczesin, 61.)

Gólszerző: Nikolics (24., 33.)

Sárga lap: Iszlai (11.), Kapunek (26., 27.), Rocchi (60.), illetve Szolnoki (89.)

Piros lap: Kopunek (27.), Halmosi (42.)

Az MTK Bozsik Stadionban látta vendégül az újonc Dunaújváros gárdáját, az első félidőben pedig mind a két csapat előtt adódtak gólszerzési lehetőségek – Nikházi kapufát lőtt -, ám csak a fővárosiak találtak be: Kanta indította Pölöskeit, aki a kapuba helyezett (1-0).

Az MTK kezdte jobban a második félidőt is, majd a 64. percben sikerült a megdupláznia a vezetést, a Horváth Zsolt buktatásáért megítélt büntetőt Kanta értékesítette higgadtan (2-0). Az újabb bekapott gól teljesen elvette a vendégek kedvét a játéktól, a fővárosiak így magabiztosan húzták be a győzelmet és az érte járó három pontot.

Eredmény – OTP Bank Liga, 8. forduló

Bozsik Stadion, 1000 néző, v.: Kassai

MTK – Dunaújváros PASE 2-0 (1-0)

MTK Budapest: Hegedüs L. – Nagy T., Vukmir, Kelemen, Poór – Vass Á., Pölöskei Zs. – Horváth Zs. (Csiki, 84.), Kanta J., Vass P. (Bese, 60.) – Tamayo (Torghelle, a szünetben)

Dunaújváros Pase: Milinte – Villám, Gavric, Szekeres A., Csehi T. – Muscat, Dodlek, Böőr (Zsótér, a szünetben), Nikházi, Thiago (Orosz, a szünetben) – Peric (Pascua, 70.)

Gólszerzők: Pölöskei Zs. (37.), Kanta J. (64., 11-esből)

Sárga lap: Zsótér (76.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik