Foci

Kabát: Biztos, hogy megverjük a Fradit

A vasárnapi Újpest-Ferencváros rangadó a slágerpárosítása az OTP Bank Liga nyolcadik fordulójának.

A két csapat a 215. egymás elleni bajnoki összecsapására készül, az örökmérleg szerint eddig 97 FTC-győzelem és 57 döntetlen mellett 60 újpesti siker született. Az előző szezonban a párharc mindkét felvonását a zöld-fehérek nyerték, ősszel több mint 22 ezer néző előtt a Puskás Ferenc Stadionban (3-1), majd a tavaszi visszavágón, a Szusza Ferenc Stadionban (1-2) is begyűjtötték a három pontot.

 Fotó: MTI

Utóbbi sikerrel 14 éves sorozatot szakított meg a Ferencváros, ugyanis 2000 után először nyert a lila-fehérek pályáján. Ezúttal is esélyesebbnek számít a második helyen álló FTC csatárgondokkal küzdő ellenfelénél. 

A vasárnapi találkozóról a vendég szektorból hiányoznak majd a Ferencváros szervezett szurkolói csoportjai, amelyek a mérkőzés idejére a Groupama Aréna előtti területre, a Sas-szobor köré demonstrációt és közös meccsnézést hirdettek meg.

A magukat a stadionon kívülre szorultakként aposztrofált csoportok – amelyek nem értenek egyet a vénaszkenneres regisztrációval, illetve általában a klubkártyarendszerrel – akciójukkal azt szeretnék a futballvezetők tudomására hozni, hogy “szurkolók nélkül mit sem ér az egész körítés”.

 Fotó: MTI

Nehezebb helyzetben egyébként az Újpest van, mivel a lila-fehérek nem számíthatnak legjobbjukra, a sérült Kabát Péterre, aki elmondta, teljesen kivan idegileg emiatt.

“A nyári szünetben a menetrendben egyből azt nézem, hogy mikor játszunk itthon a Fradival. Most megint nem tudok játszani, de nagyon remélem, hogy nyerünk. Sőt én biztos vagyok benne, hiszen szerintem jobb csapat vagyunk.”

A másik oldalon Gera Zoltán játéka is kérdéses, de a válogatott középpályás jó esélyekkel várhatja a vasárnapi derbit, hiszen a héten már teljesértékű edzésmunkát végzett, és majd az orvosi stáb dönt arról, hogy harcra fogható-e.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik