Foci

Győri siker és Rudolf-dupla Nyíregyházán

Az OTP Bank Liga 8. fordulójában a vendég Győri ETO 3-2-re legyőzte a Nyíregyházát.

A két csapat legutóbb a 2009-2010-es idényben találkozott egymással: akkor mindkét meccset a győriek nyerték, idegenben 3-1-re, otthon 2-1-re.

A bajnokságot gyengén kezdő ETO elmúlt négy meccséből mindössze egyet tudott megnyerni, ahogy a Szpari is, ráadásul a két együttest mindössze egyetlen pont válaszotta el egymástól, a nyírségiek javára.

A találkozón gyorsan vezetést szereztek a zöld-fehérek, hiszen egy gyors kontra végén Rudolf jegyzett gólt a 8. percben, nem sokkal később viszont Gengeliczki visszafejelt labdáját Pákolicz küldte a hálóba (1-1).

 Fotó: MTI

A szünet előtt még egy találatot láthatott a nyíregyházi publikum, ám ezt ismét a Győr, és ismét Rudolf szerezte (1-2).

A fordulás után szinte azonnal betalálhattak volna a vendégek, ám Priskin csak a kapufát fejelte telibe, de az 51. percben már nem hibázott (1-3).

A győriek már ráültek az eredménye, a Nyíregyháza viszont nem adta fel a küzdelmet, és a hajrát szorossá is tették azáltal, hogy Bajzát nagyszerű mozdulattal csavart a kapuba (2-3).

Bajzátnak adódott még egy komoly ziccere a 80. percben, de Rudolf is ajtó-ablak szituációban rontott, az eredmény így már nem változott.

Eredmény – OTP Bank Liga, 8. forduló

Nyíregyháza Spartacus FC – Győri ETO FC 2-3 (1-2)
Nyíregyháza, 2000 néző, v.: Vad II. István

Gólszerző: Pákolicz (18.), Bajzát (69.), illetve Rudolf (8., 32.), Priskin (51.)
Sárga lap: Nagy Z. (21.), Gengeliczki (34.), illetve Kamber (9.), Pátkai (54.)

Nyíregyháza: Balogh (Ovszijenko, a szünetben) – Nagy Z., Fodor, Gengeliczki, Törtei – Spitzmüller, Kostic – Pákolicz (Lázár 80.), Koller (Huszák 66.), Pekár – Bajzát

Győr: Pogacsics – Svec, Lipták, Lang, Dinjar – Kamber, Pátkai, Windecker, Strestík (Koltai 68.) – Rudolf (Varga 91.), Priskin (Kvilitaia 81.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik