Foci

Bevette Milánót a Juventus

A címvédő torinóiak Carlos Tévez góljával nyertek 1-0-ra az AC Milan otthonában az olasz labdarúgó-bajnokság 3. fordulójában.

Az olasz labdarúgás egyik legnagyobb rangadója az AC Milan és a Juventus párharca, a szombat estét megelőzően 158-szor találkozott egymással a két rivális a bajnokságban, 56 torinói siker mellett 48 milánói győzelem és 54 döntetlen született. A mostani összecsapás amiatt is pikáns volt, mert Massimiliano Allegri, aki 2011-ben a lombardokkal lett bajnok, ezúttal már ellenfélként tért vissza a San Siróba.


Carlos Tévez cumival ünnepelt
Fotó: Europress Fotóügynökség 

Nagyon izgalmas első félidőt produkáltak a csapatok, mind a két kapusnak volt dolga bőven. Buffonnak egy ízben Honda fejesénél kellett bravúrt bemutatnia, míg a túloldalon Abbiati Pereyra és Llorente próbálkozásánál hárított, Marchisio löketénél pedig a kapufa segítette ki.

A második felvonásban a címvédő egyre nagyobb nyomás alá helyezte a hazai kaput, és ugyan a Milan sokáig tartotta magát, a 71. percben betalált a Juve: Carlos Tévez lőtt közelről a hálóba egy szép összjáték végén. Az eredmény már nem változott a folytatásban – pedig beszállt a játékba Fernando Torres is -, a Juventus 1-0-ra nyert.

A címvédő három fordulót követően három győzelemnél jár, a Milan két siker után elszenvedte első vereségét.

Eredmények – Serie A, 3. forduló

AC Milan – Juventus 0-1 (0-0)
Gólszerző: Tévez (71.) 

Cesena – Empoli 2-2 (2-0)
Gólszerzők: Marilungo (30.), Defrel (32.) illetve Tavano (55. – 11-esből), Rugani (72.) 

Videó – Tévez gólja:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik