Foci

A románok szerint Bölöni lehet a magyar kapitány

Romániai sajtóértesülések szerint a marosvásárhelyi születésű szakember irányítja majd a válogatottat január elsejétől. Csányi Sándor ennek pont az ellenkezőjét mondta csütörtökön.

Mint ismert, mindössze egy tétmérkőzés után távozott a magyar labdarúgó-válogatott kispadjáról Pintér Attila. A helyét ideiglenesen Dárdai Pál veszi át, aki az idei három meccsen irányítja majd a nemzeti együttest: a mieink október 11-én Romániában játszanak, három nappal később a Feröer-szigeteken lépnek pályára, majd november 14-én fogadják Finnországot.

Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke csütörtökön, rendkívüli sajtótájékoztatóján azt mondta, a szervezet ez idő alatt keresi a leendő kapitányt. A román sport.ro ugyanakkor már most arról ír, hogy Bölöni László lesz a befutó. Ráadásként még a korábban a magyar válogatottat is irányító Jenei Imrét is idézik.

„Bölöni lesz a magyar válogatott szövetségi kapitánya január 1-től azután, hogy Dárdai Pál ideiglenes kinevezése lejár.” 


Fotó: Europress Fotóügynökség

Érdekesség, hogy Bölöni korábban is képben volt a kapitányi posztra, ám végül nem sikerült megegyeznie az MLSZ-szel. Ráadásul Csányi Sándor csütörtökön, ha név szerint nem is, de beszélt Bölöni Lászlóról: elmondta, a marosvásárhelyi születésű edző többször is eltűnt, nem lehetett elérni, ezért is került időzavarba a szövetség, melynek vége Pintér Attila kinevezése lett.

Csányi azt is leszögezte, mindenki tudja, pontosan kiről van szó és hogy ez a tréner addig nem lesz kapitány, amíg ő az MLSZ elnöke.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik