Foci sport

“Pintér minden szinten megbukott”

A sport24 két egykori szövetségi kapitány véleményét kérte ki Pintér Attila menesztését és Dárdai Pál ideiglenes kinevezését illetően. Nem udvariaskodtak.

Gellei Imre a témakörben már oly sokat emlegetett MLSZ szakmai bizottságának a vezetője. Ahogy korábban már beszámoltunk róla, Pintér kinevezésénél nem kérte ki az MLSZ elnöksége a véleményüket, míg a menesztése előtt igen.

A 64 éves szakember kis híján kivezette 2003-ban a 2004-es Európa-bajnokságra a válogatottat, az utolsó előtti meccsen, a lettországi vereségen buktunk el. Gellei szerint az MLSZ vezetése világosan megfogalmazta a válogatott számára a célt, a kijutást a 2016-os Európa-bajnokságra, és ehhez a feladathoz jelöli ki a megfelelő személyeket is.

 

“Bár Pintér Attila szakmai felkészültsége magyar bajnok edzőként megkérdőjelezhetetlen volt, mégsem sikerült elfogadtatnia magát sem a szurkolók, sem a játékosok, sem a média szintjén. 36 játékost próbált ki a négy felkészülési meccsén, ami Balogh Balázs újoncként való mély vízbe dobásával 37-re bővült az északírek ellen. A kezdőben öt olyan játékost jelölt, akik nem szerepeltek egyik felkészülési meccsen sem. Összességében túl sok labdarúgó fordult meg a keret környékén ahhoz, hogy kialakulhasson a rendkívül fontos csapategység – összegezte Gellei a kézzelfogható szakmai kritikákat.

Arra a kérdésre, hogy a szakmai bizottság mit javasolt jelen esetben az elnökségnek, a 23 meccsén 7 győzelmet, 5 döntetlent és 11 vereséget felmutató egykori kapitány úgy fogalmazott, a szakmai bizottság nem javasolt sem felmentést, sem megerősítést, csak a tényeket tette le az asztalra. “Azt elmondhatom, megosztottak voltunk a kérdést illetően. Ami Dárdai Pali kinevezését illeti. Vezéregyéniség volt a pályán és azon kívül is, ő képes lehet arra, hogy ebben a krízishelyzetben kapocsként fogja össze és egy irányba terelje az érdekelteket.”

 

Várhidi Pétert az MLSZ Kisteleki érája alatt nevezték ki 2006 őszén. Az akkori MLSZ-vezetés a fiatalítás mellett tört lándzsát. Várhidi 16 meccsen vezette a válogatottat és ahogy fogalmaz, számára teljesen egyértelmű volt, hogy felmentik Pintér Attilát.

“Minden szinten elvesztette a bizalmat, az MLSZ-nek lépnie kellett. A kérdés az volt csupán, ki veszi át a válogatott irányítását. Az ideiglenes megoldás jó lehet, mert a szövetség időt nyerhet, megfontolt döntés születhet januárban. Dárdai Pali most kezdett edzősködni, viszonylag tapasztalatlan e téren, de ő talán képes lesz egységet  teremteni. Ha valaki képes arra, hogy Szalait, Husztit visszahozza a válogatottnak, akkor az ő. Nálam ugyan Pali nem volt válogatott, de voltam nála, akkor is éreztem, mekkora az elismertsége társai körében. Csapat most nincs, tűzoltómunka vár rá és majd januártól lehet újra  “csapatépítésben” gondolkozni” – fogalmazott a 7-1-8-as győzelem-döntetlen-vereség mutatót hordozó szakember.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!

Ajánlott videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.