Foci

Ilyen lesz a diósgyőri stadion

Csütörtökön délelőtt mutatták be Miskolcon az újságíróknak és a szurkolóknak az új diósgyőri stadion látványterveit. A város, a klub és a kormány képviselőinek közös sajtótájékoztatóján Vígh László miniszteri biztos a beruházás pontos menetrendjét is ismertette.

„Minimális változtatás még előfordulhat, ugyanis a diósgyőri szurkolókat is bevonjuk a tervezés végső fázisába. Október közepéig várjuk a véleményüket a látványtervvel kapcsolatban, és bizonyos kérdésekben még nekik kell dönteniük: például arról, hogy a B-középben üljenek vagy álljanak a szurkolók” – idézi Vígh Lászlót, a beruházásért felelős miniszteri biztost a Nemzeti Sportközpontok hírlevele.


Ilyennek álmodták meg a diósgyőri stadiont
Fotó: mnsk.hu

A leglényegesebb tervek és adatok viszont már biztosan nem változnak: a 4 és fél milliárd forintos beruházással egy nagyjából 15 ezer férőhelyes létesítménnyel gazdagodik Miskolc. A stadion az UEFA IV-es kategóriába tartozik majd, így rangos nemzetközi mérkőzések, például Bajnokok Ligája csoportmeccsek megrendezésére is alkalmas lesz. A lelátó a pályához rendkívül közel helyezkedik el, és teljesen fedett lesz, ami garantálja, hogy a diósgyőri szurkolók minden meccsen fergeteges hangulatot teremtsenek. A multifunkcionális stadionban a tervek szerint a klub múzeuma és szurkolói boltja is helyet kap.

„A látványtervek után hamarosan elkészülhetnek a kiviteli tervek, majd jövő májusban, a bajnokság végén indulhat az építkezés. A kivitelezési idő nagyjából egy év, vagyis a jelenlegi számítások szerint 2016 nyarán vehetik birtokba a miskolciak a város új stadionját” – ismertette a menetrendet Vígh László.

Csütörtöktől nyilvánosak a DVTK új stadionjának látványtervei, amelyeket a www.bmsk.hu/projektek, illetve a diosgyoristadion.hu oldalról is le lehet majd letölteni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik