Foci

EL: Dzsudzsákék örülhetnek, Gulácsiék nem

A Dinamo Moszkva 2-1-re győzött a Panathinaikos otthonában, míg a Salzburg csak 2-2-es döntetlent ért el hazai pályán a Celtic ellen az Európa Liga-csoportkör első fordulójában.

Az A jelű négyesben a Mönchengladbach hazai környezetben látta vendégül a Villareal együttesét, s bár sokáig vezettek a németek, a Sárga Tengeralattjáró a csereként beállt Uche góljáva pontot mentett csapatának a második félidő derekán. A svájci Zürich ciprusi Apollon elleni vendégjátéka 3-2-es hazai sikerrel zárult.

A B csoportban az elmúlt esztendőkben rendre a BL-ben szereplő Köbenhavn jól kezdte szereplését, mivel 2-0-ra legyőzte a vendég Helsinki gárdáját. A Club Brugge-Torino összecsapáson nem született döntés: egy gól itt is, ott is, döntetlen lett a vége.

 Fotó: Europress fotóügynökség

A C jelű, igazán nívós kvartettben nem kezdett jól a Tottenham, ugyanis gól nélküli döntetlent játszott a szerb Partizan otthonában. A Besiktas sokáig győzelmre állt az Asteras Tripolis ellen hazai pályán, a görögök viszont egy hajrában szerzett góllal pontot csentek a vendéglátótól.

A D csoportban a Gulácsi Péterrel a kapujában felálló Salzburg nem bírt el a skót bajnok Celtic-kel. Az osztrák együttes kétszer is hátrányba került hazai pályán, de mindkétszer egyenlíteni tudott, ezzel együtt csak egy pontot gyűjtött az első körben. A Dinamo Zagreb magabiztos, 4-1-es győzelmet tudhatott magáénak az Astra ellen ugyanebben a csoportban.

 Fotó: Europress fotóügynökség

A Dinamo Moszkva bravúros győzelmet aratott az E jelű négyesben. Az orosz együttes Kokorin és Ionov találataival 2-1-re nyert a Panathinaikos vendégeként. Dzsudzsák Balázs végig játszott, a második gólt ő készítette elő. Szintén ebben a csoportban játszották az 1-0-val végződő PSV-Estoril mérkőzést.

Az F jelű kvartett toronymagas esélyese, az Inter csak a Dnipronak köszönheti, hogy három ponttal rajtol a sorozatban. Az ukránoktól a második játékrészben kiállítottak egy embert, az olasz csapat pedig nem könyörült, 1-0-val behúzta a rangadót. A Qarabag-Saint-Étienne összecsapáson nem született gól.

Eredmények – Európa Liga, csoportkör, 1. forduló:

A csoport:
Borussia Mönchengladbach (német)-Villarreal (spanyol) 1-1 (1-0)
Apollon Limasszol (ciprusi)-FC Zürich (svájci) 3-2 (2-0)

B csoport:
FC Bruges (belga)-Torino (olasz) 0-0
FC Köbenhavn (dán)-HJK Helsinki (finn) 2-0 (0-0)

C csoport:
FK Partizan (szerb)-Tottenham Hotspur (angol) 0-0
Besiktas (török)-Aszterasz Tripolisz (görög) 1-1 (1-0)

D csoport:
Red Bull Salzburg (osztrák)-Celtic Glasgow (skót) 2-2 (1-1)
Dinamo Zagreb (horvát)-Astra (román) 5-1 (3-0)

E csoport:
PSV Eindhoven (holland)-Estoril (portugál) 1-0 (1-0)
Panathinaikosz (görög)-Dinamo Moszkva (orosz) 1-2 (0-1)    

F csoport:
Dnyipro (ukrán)-Internazionale (olasz) 0-1 (0-0)
Karabag (azeri) – Saint-Etienne (francia) 0-0

Ajánlott videó

Olvasói sztorik