Foci

Guardiola az ellenfelet fényezte

pep guardiola (pep guardiola, )
pep guardiola (pep guardiola, )

Négy éven belül harmadszor találkozik egymással a Bajnokok Ligája csoportkörében a Bayern München és a Manchester City; a német és az angol bajnok első összecsapására a nyitóforduló szerdai játéknapján kerül sor.

Legutóbbi mérkőzésükön a manchesteriek diadalmaskodtak, ráadásul az Allianz Arénában aratott 3-2-es sikerükkel megszakították az akkor címvédő müncheniek tízmeccses győzelmi sorozatát a legrangosabb európai kupában.

A Bayern Münchent irányító Josep Guardiola még a Barcelona trénereként többször is szembe került a Manchester City kispadján ülő Manuel Pellegrinivel: spanyolországi munkavállalása során sem a Real Madrid, sem a Málaga, sem a Villarreal vezetőedzőjeként nem tudta Pellegrini legyőzni katalán kollégáját, ez a sorozat szakadt meg tavaly Münchenben. 

 
Pep Guardiola tisztelettel nyilatkozott szerda esti ellenfeléről
Fotó: europress 

Nem csoda, ha a mérkőzés előtti sajtótájékoztatón visszafogottan nyilatkozott csapatát illetően és inkább az ellenfelet fényezte. „A Manchester City a legutóbbi szezonban számos sikert aratott. Úgy látom idén már készen áll arra, hogy megnyerje a BL-t. Erre még nyolc-tíz csapatnak lehet reális esélye. Már az előző évadban is erősek voltak, megérdemelten nyerték meg a bajnokságot” – vélekedett Guardiola.

A csoport másik mérkőzésén az európai elitbe négy év után visszatérő AS Roma a CSZKA Moszkva együttesét fogadja. A nyáron megújult Barcelona a ciprusi APOEL csapatát látja vendégül. A kispadra újonnan kinevezett Luís Enrique a Primera Divisiónban három fordulót követően százszázalékos, csapata még gólt sem kapott, a szerdai ellenfélnél pedig nem is kívánhatna jobbat bemutatkozásnak a nemzetközi porondon. Ugyanebben a négyesben az Ajax Amsterdam a Paris Saint-Germainnel játszik otthon.

A Premier League-ben egyedüliként hibátlan Chelsea a Schalke 04 ellen kezdi meg szereplését a BL-ben. José Mourinho együttese az előző szezonban is találkozott a gelsenkircheniekkel, akiket oda-vissza 3-0-ra győzött le. A selejtezőben a Debrecent az utolsó pillanatokban szerzett fejesgóllal búcsúztató BATE Boriszov Portóban vendégeskedik a nyitányon.

BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR, 1. FORDULÓ, PROGRAM:

E-CSOPORT
20.45:Roma–CSZKA Moszkva
20.45: Bayern München–Manchester City (Tv: DIGI Sport1)
F-CSOPORT
20.45: Ajax–Paris Saint-Germain
20.45: Barcelona–APOEL (Tv: DIGI Sport2)
G-CSOPORT
20.45: Chelsea–Schalke 04
20.45: Maribor–Sporting
H-CSOPORT
20.45: Athletic Bilbao–Sahtar Doneck
20.45: Porto–BATE Boriszov

Ajánlott videó

Olvasói sztorik