Foci

Gálázott a Porto, pontokat hullajtott a Chelsea

A portugál bajnok 6-0-ra győzte le a BATE Boriszov együttesét, miközben José Mourinho alakulata csak 1-1-es döntetlent ért el hazai pályán a Schalke ellen a BL-csoportkör első fordulójában.

Sovány Barca-siker, pont nélkül maradt a City Münchenben

A G jelű kvartett rangadóján a Chelsea a Stamford Bridge-n fogadta a Schalke csapatát, amely borsot tört az észak-londoniak orra alá.

A Kékek ugyan már a találkozó elején előnybe kerültek Fabregas találatával, a második félidőben Huntelaar egalizálni tudott, így a Drogbával a kezdőjében felálló brit csapat csak egy pontot gyűjtött az első körben.

 Fotó: Europress fotóügynökség

A csoport másik meccsén a Sporting Lisszabon a szlovén Maribor otthonában kezdte meg BL-szereplését.

Sokáig nem született gól az összecsapáson, ami végül kétgólos döntetlennel zárult. Tíz perc volt hátra már csak a rendes játékidőből, amikor az ex-manchesteri Nani bevette a hazai kaput, ám ez sem volt elég a győzelemhet, a ráadásban ugyanis Zahovic megmentette a Maribor becsületét.

A G jelű négyesben a Porto rendesen ellátta a baját a Debrecent kiejtő BATE Boriszovnak. A portugálok már az első játékrészben 3-0-s előnyre tettek szert, de ezzel sem elégedtek meg.

A térfélcserét követően még jobban rákapcsolt a házigazda, s meg sem állt hat gólig, ezzel valószínűleg alaposan elvéve a fehéroroszok kedvét az egész sorozattól.

 Fotó: Europress fotóügynökség

Az Athletic Bilbao hazai környezetben fogadta az ukrán Sahtar Donyecket szintén ebben a csoportban, s BL-mérkőzéshez méltóan végig nagy tempót diktáltak a felek.

Mindkét alakulat gólratörően futballozott, de hiába a nagy iram, a kapukat egyik csapatnak sem sikerült bevennie, így egy-egy ponttal gazdagodtak az első körben.

Eredmények – Bajnokok Ligája, csoportkör, 1. forduló:

G csoport:
Chelsea (angol)-FC Schalke 04 (német) 1-1 (1-0)
gól: Fabregas (11.), illetve Huntelaar (62.)

NK Maribor (szlovén)-Sporting Lisboa (portugál) 1-1 (0-0)
gól: Zahovic (92.), illetve Nani (80.)

H csoport:
FC Porto (portugál)-BATE Borisov (fehérorosz) 6-0 (3-0)
gól: Brahimi (5., 32., 57.), Martínez (37.), Adrián López (61.), Aboubakar (76.)

Athletic Bilbao (spanyol)-Sahtar Donyeck (ukrán) 0-0

Ajánlott videó

Olvasói sztorik