Foci

Zidane szerint Ribery azt csinál, amit akar

Sajnálja ugyan honfitársa elhatározását, Zinedine Zidane szerint azonban tiszteletben kell tartani Franck Ribéry döntését, amely szerint a Bayern München labdarúgója lemondta további szereplését a francia válogatottban.

A korábbi aranylabdás Zidane azután vette védelmébe Ribéryt, hogy Michel Platini, az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) francia elnöke egy hete azt nyilatkozta: eltiltással sújtaná honfitársát, amiért nem hajlandó futballozni a nemzeti csapatban.
   
“Nem döntheti el egymaga, hogy játszik-e francia színekben. Ha Didier Deschamps szövetségi kapitány behívja, akkor jönnie kell” – vélekedett a sportdiplomata az UEFA előírására hivatkozva, amely kimondja, hogy a labdarúgóknak kötelességük a nemzeti együttes rendelkezésére állni, különben klubjukban sem szerepelhetnek néhány mérkőzésen.
    
“Ennek alapján három meccsre el kéne tiltani a Bayern Münchenből” – tette hozzá Platini.


Fotó: Europress Fotóügynökség

A kedden megszólaló Zidane viszont, bár ő maga is szívesen látná Ribéryt ezután is a “bleus”, a Kékek soraiban, elfogadja a játékos elhatározását.
    
“Ha nem akar visszatérni a válogatottba, tiszteletben kell tartani döntését – nyilatkozta a közelmúlt francia futballjának ikonikus alakja. – Olyan játékosról van szó, aki jelentős mértékben hozzájárult a nemzeti együttes sikereihez. Nem kell őt sem kényszeríteni, sem szankcionálni” – tette hozzá a 42 esztendős, világ- és Európa-bajnok Zidane.
    
A brazíliai világbajnokságot hátproblémák miatt kihagyó 31 éves Ribéry az idény előtt bejelentette, visszavonul a válogatottságtól és a jövőben csak német klubcsapatára koncentrál.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik