Foci

Doll: Elvették tőlünk Gerát

A Ferencváros trénere elmondta, vele senki sem egyeztetett a válogatott részéről Gera Zoltán állapotát illetően.

Vasárnap a Fradi 2-1-re legyőzte a Puskás Akadémiát, majd a lefújás után a két tréner értékelte a látottakat. Thomas Doll viszont nem is annyira a mérkőzéssel, inkább egyik legjobb játékosával, Gera Zoltánnal foglalkozott.

Mint ismert, két év után újra meghívót kapott a válogatottba, ám edzésen lesérült, ezért nem állhatott Pintér Attila szolgálatára az északírek elleni Eb-selejtezőn.

 Fotó: Europress Fotóügynökség

Doll azt sérelmezi, hogy így neki is nélkülöznie kell Gerát, ellenben ha a válogatott meccse előtt megkérdezték volna, rendben van-e a középpályás, most nem kellene erről beszélnie.

„Örülök neki, hogy Somália visszatért, jól is játszott, Gera Zoltán ugyanakkor hiányzott. Régóta a futball világában vagyok, ahhoz szoktam, hogy a nemzetközi meccsek előtt kapcsolatot teremtek a szövetségi kapitánnyal. Az nem fordulhat elő, hogy hónapokon keresztül semmit sem beszélünk arról, hogy a behívott játékos milyen állapotban van. Ezt nem tudom elfogadni, valaki belenyúl a klubba, kiveszi a játékost a csapatból. Odaadhattuk volna a jegyzeteket, hogy milyen állapotban van, nem értem, ez miért nem történt meg? Tulajdonképpen elvették a csapatból, ilyen sehol sincs a világon.”

Fotó: MTI

“Lesz egy egész hetünk a derbiig, meg kell nézni, milyen állapotban van Zoli. Természetesen nem arról van szó, hogy nem engedtem volna el a válogatott keretbe, tudom, hogy számára dicsőség képviselni a hazáját. Ettől függetlenül fel lehetett volna keresni engem, vele máshogy kellett volna bánni, mint egy 22 éves játékossal. Nem feltételezem, hogy nem bántak vele megfelelő módon, de nem tudom feldolgozni a tényt, hogy nem kommunikáltak velünk róla.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik