Foci

Pályán a Fradi, az Újpest és a Vidi is

Vasárnap két mérkőzéssel folytatók a labdarúgó OTP Bank Liga 7. fordulója.


Fotó: MTI

Érdekes mérkőzést rendeznek vasárnap délután a székesfehérvári Sóstói Stadionban, ugyanis a tabella élén hibátlan mérleggel álló Videoton azt az Újpestet fogadja, amely eddig még nem talált legyőzőre – valamelyik csapat sorozata meg fog szakadni. Nebojsa Vignjevic, a lila-fehérek vezetőedzője az ujpestfc.hu-nak elmondta, érdekes találkozóra számít:

„Győzelemre törekszünk a Videoton ellen. Tiszteljük ellenfelünket, tisztában vagyunk azzal, hogy 6 mérkőzésből hatot megnyertek. Nagyon jól játszanak, minőséget képviselnek. Nálunk is vannak minőségi labdarúgók, akik megnyerhetik a meccset, de nem lesz egyszerű. Bízom játékosaimban, korábban többször bizonyítottak már. Veretlenek vagyunk, csakúgy, mint a fehérváriak.”

Gyurcsó Ádám, a fehérváriak szélsője szerint nem szabad túl korai következtetéseket levonni:

„Nem akarok már a múlttal foglalkozni, de az előző bajnokságban ígértünk fűt-fát, aztán láttuk mi lett a vége. Most lépésről lépésre kell haladnunk, többek között a szurkolók felé is van törlesztenivalónk. Az ellenfeleink biztosan nem örülnek a sikerszériának, amely remélem az Újpest ellen sem szakad meg. Ezt a hazai mérkőzést még mindenképpen be kell húznunk, aztán bizonyíthatjuk, hogy idegenben is erősek vagyunk” – mondta Gyurcsó a feol.hu-nak.

Ezt követően a Groupama Arénában a Ferencváros látja vendégül a Puskás Akadémiát. Míg a budapestiek a dobogós helyezésekért csatáznak, addig a felcsútiak hat fordulót követően a tabella utolsó helyén kullognak.

„A válogatott szünet jó alkalmat adott arra, hogy kissé összekapjuk a csapatot mind mentálisan, mind fizikailag. A srácok nagyon keményen dolgoztak az elmúlt két hétben, remélem, hogy ennek meg lesz a látszata vasárnap is. Ismerjük a Puskás Akadémia erősségeit, kielemeztük őket, és azt hiszem, készen állunk a feladatra. Nem lehet más a célunk, mint a győzelem, hiszen meg akarjuk tartani a tabellán elfoglalt pozíciónkat, sőt, előrébb is szeretnénk lépni. Ahhoz, hogy ezt elérjük, nagyfokú koncentrációra, és elszántságra van szükség a csapattól” – idézi Thomas Dollt a fradi.hu.

OTP Bank Liga, a vasárnapi program

Videoton FC-Újpest FC 16.30, v.: Iványi
Ferencváros-Puskás Akadémia 18.30, v.: Szabó Zs.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik