Foci

Szalaiék ikszeltek, a Bayern és a Dortmund nyert

A címvédő München és a Borussia is hazai környezetben gyűjtötte be a három pontot. A Szalai Ádámot végig foglalkoztató Hoffenheim a hajráig vezetett, ám végül 1-1-es döntetlent játszott a Wolfsburggal.

A harmadik fordulót rendezik a hétvégén a Bundesligában, szombaton kora délután a címvédő Bayern München a Stuttgartot látta vendégül és a 27. percben a vezetést is megszerezte, Götze volt eredményes. Az első félidő krónikájához hozzátartozik, hogy Badstubert térdsérülés miatt le kellett cserélni. A második felvonásban a svábok okoztak pár kellemetlen percet a hazai kapu előtt, majd a müncheniek találták el kétszer is a kapufát. A 85. percben dőlt el a három pont sorsa, a csereként beálló Ribéry állította be a 2-0-s végeredményt.

Közben a másik német nagyágyú, a Borussia Dortmund is pályára lépett, a BVB a Freiburgot fogadta. Jürgen Klopp legénysége az első félidő hajrájában dolgozott ki magának kétgólos előnyt, a második találatot a visszatérő Shinji Kagawa szerezte. A Freiburgnak volt pár fellángolása a második játékrészben, de Aubameyang találata mindent eldöntött. A vendégeknek azért összejött a szépítés, 3-1 lett a vége.


Fotó: Europress Fotóügynökség

Szalai Ádámmal a kezdőjében fogadta a Hoffenheim a Wolfsburgot, a hazaiak pedig aktívabbak voltak az első percekben, majd kiegyenlítődtek az erőviszonyok. A második félidő elejét ismét megnyomta a Hoffenheim, ez pedig az 56. percben gólt eredményezett, Modeste volt eredményes. Már-már úgy tűnt, meglesz a három pont a hazaiaknak, de a végén jött Olic és pontot mentett a Wolfsburgnak. Szalai végigjátszotta a meccset.

A Hertha BSC otthon kapott ki 3-1-re a Mainztól, a Paderborn és a Köln találkozóján nem született gól. A Borussia Mönchengladbach hazai pályán verte 4-1-re a Schalke 04-et.

Eredmények – Bundesliga, 3. forduló

Bayern München – Stuttgart 2-0 (1-0)
Gólszerzők: Götze (27.), Ribéry (85.)

Borussia Dortmund – Freiiburg 3-1 (2-0)
Gólszerzők: Ramos (34.), Kagawa (41.), Aubameyang (78.) illetve Sorg (90.) 

Hoffenheim – Wolfsburg 1-1 (0-0)
Gólszerzők: Modeste (56.) illetve Olic (89.)
Piros lap: Guilavogui (90+4.) 

Hertha BSC – Mainz 1-3 (0-1)
Gólszerzők: Ronny (86. – 11-esből) illetve Okazaki (36., 90+1.), Allagui (70.) 

Paderborn – Köln 0-0

Mönchengladbach – Schalke 04 4-1 (1-0)
Gólszerzők:
Hahn (17., 50.), Kruse (56.), Raffael (79.) 

Videó – A Bayern győzelme:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik