Foci

Pintér fele annyit sem keres, mint a külföldi edzők

A Blikk megpróbált utánajárni, milyen összegű fizetést kap szövetségi kapitányként Pintér Attila.

Négy felkészülési mérkőzést követően először az északírek elllen ült tétmeccsen a magyar válogatott kispadján Pintér, és annak ellenére, hogy a 81. percig vezettünk a találkozó során, végül 2-1-es kiábrándító vereséget szenvedtünk.

A Blikk a vereség után a Magyar Labdarúgó Szövetségtől próbálta megtudakolni, hogy az ex-győri tréner milyen honoráriumért vezeti a magyar csapatot, ám érthető módon konkrét számokat nem kaptak.

 Fotó: Europress Fotóügynökség

“Pintér Attila fizetése hozzávetőleg negyven százaléka azon külföldi szakemberek fizetési igényének, akivel a szövetség korábban egyeztetett, és több, mint egy NB I-es vezetőedzőé” – árulta el az MLSZ, majd hozzá is tették, “értelmezésünk szerint az MLSZ nem tartozik az infotörvény hatálya alá, így Pintér szerződése nem nyilvános.”

A Blikk úgy tudja, a szövetségnél az alkalmazottak bérére 5,2 milliárd forintot fizettek ki, s ebből a vezető tisztségviselők juttatása 31 millió forint, Pintér Attila pedig alkalmazott szerepel az MLSZ-nél. Egy informátoruk azonban elárulta, megközelítőleg havonta ötmilliót kaphat a kapitány.

Csányi Sándor, az MLSZ elnöke a hét elején úgy nyilatkozott, hogy Pintér eddigi munkája alaposabb kiértékelést kíván, majd csütörtökön már olyan hírek röppentek fel, hogy Dárdai Pál veheti át a válogatott irányítását.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik