Foci

Neymar intézte el a Bilbaót

Az FC Barcelona labdarúgócsapata hazai pályán győzte le 2-0-ra az Athletic Bilbaót. Neymar duplázott, Lionel Messi két gólpasszt adott.

Katalán-baszk rangadót rendeztek szombaton a spanyol élvonalban, ugyanis az Athletic Bilbao volt az FC Barcelona vendége. Az első félidőben a hazaiak voltak meggyőzőbbek, de azért az Athletic voltak veszélyes kontrái. A kapusok ugyanakkor remek napot fogtak ki, Iraizoz a bilbaói, Bravo a barcelonai kapuban mutatott be több védést is.

Az 50. percben aztán a vendégek kapujában kötött ki a labda, ám Munir találatát les miatt érvénytelenítette a játékvezető. Bő egy órája ment a mérkőzés, amikor beállt a kispadról Neymar, a Barca támadójátéka pedig sokkal veszélyesebb lett.


Neymar beállítása jó húzás volt
Fotó: Europress Fotóügynökség 

A 79. percben járt a találkozó, amikor egy rossz bilbaói felszabadítás után a Barcelona a félpályánál lecsapott a labdára és az ellenakció végén megszerezte a vezetést, Neymar közelről értékesítette Messi átadását. Nem sokkal később egy újabb Messi-Neymar összjáték vége lett gól, ismét a brazil volt a befejező ember. A Barca 2-0-ra nyert és három forduló után is hibátlan a mérlege, a Bilbao pedig elszenvedte második vereségét is a szezonban.

Eredmény – La Liga, 3. forduló

FC Barcelona – Athletic Bilbao 2-0 (0-0)
Gólszerző: Neymar (79., 84.) 

Videó – Neymar első gólja:

Videó – Neymar második gólja:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik