Foci

Costa hármat vágott, a Chelsea maradt veretlen

A Premier League negyedik fordulójában a londoni együttes hátrányból fordítva győzte le a Swansea csapatát.

Szombat délután két, eddig százszázalékos csapat mérte össze erejét. Nagy iramban kezdődött a mérkőzés, a Swansea pedig nem illetődött meg attól, hogy a Stramford Bridge-n kell pályára lépnie.

A vendégek egy remek akció végén szerezték meg a vezetést, egy szélről érkező beadásba Terry tette bele szerencsétlenül a lábát, a laszti pedig a hálóban kötött ki.

A félidő hajrájában aztán egyenlíteni tudott a házigazda, Diego Costa egy szögletet követően fejjel kezdte meg a gólgyártást.

 Fotó: Europress fotóügynökség

A térfélcsere után még jobban rákapcsoltak a kékek, Fabregas remek átadását ismételten a spanyol támadó váltotta gólra, majd a játékrész derekán újra betalált, ezzel élete első mesterhármasának örülhetett a Chelsea-ben.

Húsz perccel a találkozó vége előtt Rémy állt be Costa helyére, az újonc srác pedig góllal mutatkozott be új együttesében, így már 4-1 volt az eredmény.

A hajrában Shelvey ugyan csinosított valamit az álláson, pontot már nem tudott menteni a walesi gárda.

Az ezzel egy időben zajló mérkőzéseken az Everton és a Leicester idegenben, a Southampton pedig tudott nyerni, míg a Sunderland-Tottenham és a Crystal Palace-Burnley összecsapások döntetlennel zárultak.

Eredmények – Premier League, 4. forduló:

Chelsea-Swansea City 4-2 (1-1)
Crystal Palace-Burnley 0-0
Southampton-Newcastle United 4-0 (2-0)
Stoke City-Leicester City 0-1 (0-0)
Sunderland-Tottenham Hotspur 2-2 (1-1)
West Bromwich Albion-Everton 0-2 (0-1)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik