Foci

Urbán: “Szalai csak járjon templomba mindennap”

Urbán Flórián, a megyei első osztályban játszó Vecsés trénere szerint a Hoffenheim magyar légiósának örülnie kéne, hogy külföldön játszhat.

A szakember a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában nyilatkozott a magyar futball helyzetéről. Az északírek elleni összecsapásról elmondta, alkalmatlan futballisták léptek pályára a magyar együttesben.

„Nem láttam küzdést az Eb-selejtezőn. Kimentek a pályára és ügyeskedni akartak, harcosságról nem lehet beszélni. Ha bent a pályán van egy vezéregyéniség, akkor egy-nulla után ezt a meccset megnyeri a válogatott. Valaki nem azért vezéregyéniség, mert a karszalag rajta van, hanem annak emberileg és mindenféle formában meg kell felelnie. Mentálisan ezek a játékosok nem biztos, hogy jók egy válogatott mérkőzésre. Meg kell keresni azt a húsz magyar fiatalt, aki felveszi a piros-fehér-zöld szerelést, kimegy és megalkuvás nélkül megtesz mindent.”

Fotó: MTI

Urbán hozzátette, szomorúnak tartja, hogy Pintér Attila leváltásáról esett szó az elmúlt napokban.

„Az a baj, hogy van kapitánykérdés, pedig nem lehetne. Ha valaki kinevezte, akkor hagyja dolgozni, ne akarja az első adandó alkalommal levágni a fejét. Egy meccs után ne akarják elküldeni! Picit fejetlen a történet, akár az egész magyar futball” – vélekedett.

Végezetül Szalai Ádámról is ejtett egy-két szót Urbán a TV-műsorban.

„Szalai menjen be a templomba mindennap, dobjon be egy százforintost, és köszönje meg a Jóistennek, hogy ő ott kint futballozhat, és ne okoskodjon!”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik