Foci

“Rossz a magyar közeg, rosszak a játékosok”

Bódog Tamás, a német másodosztályban szereplő RB Leipzig másodedzője nem kertelt, szerinte a nyálas játékosokból nehéz bármit is kihozni.

A magyar válogatott egykori játékosát a Nemzeti Sport érte utol telefonon. Bódog Mainzban nézte az északírek ellen vereséggel záruló Eb-selejtezőt. 

“Kicsit elszomorító volt, nem is az, hogy csalódást okozott, de sajnáltam, ahogy az egész történt. Előttem már sokan elmondták véleményüket. Sokan szakmailag nem nagyon szóltak hozzá, mindenki a közhelyeket pufogtatta, ami nem biztos, hogy előreviszi a labdarúgást” – mondta Bódog az NSO Tv-nek.

 Fotó: leipzig-fernsehen.de

Hozzátette, külföldről nehéz okosat mondani, de tény, hogy vannak olyan hibák, amiket Magyarországon nehéz megváltoztatni.

“A közeg rossz, a játékosok rosszak. Nem az összes játékos, de a magyar játékosok többsége olyan szinten nyálas, hogy abból a közegből nehéz valamit kihozni. Ezt le lehet vetíteni a bajnokságra, nincsen olyan terhelés, nem kapják meg az alapot, de ez egy olyan hosszú, összetett folyamat, ami nem egyszerű, hogy megváltozzon.”

A szakember végezetül felhívta a magyar edzők alkalmatlanságára is a figyelmet.

“Senki nem mondott semmilyen szakmai vélemény, csak mindenki mondta, hogy legyen nálunk a labda, jussunk el az ellenfél 16-osára. De azt, hogy hogyan jutsz el oda, hogy csinálod meg, azt meg kell tanítani a játékosoknak. Az edzők egyharmada nem a magyar bajnokságba való. Aranyos, rendes emberek, de nem oda valók.”

Bódog értékelését teljes egészében ide kattintva hallgathatja meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik