Foci

Pintért orvos, üzletember és politikusok nevezték ki

Az MLSZ elnöksége tavaly decemberben jelölte meg szövetségi kapitányként Pintér Attilát, kilenc hónap elteltével pedig a leváltását fontolgatja.

Pintér Attilának nincs tekintélye

A Blikk információja szerint a szakvezető kinevezésekor az MLSZ elnöksége öntörvényűen jelölte ki Pintért a posztra, az edzőkből álló szakmai bizottságnak nem volt beleszólása a döntésbe.

“Meglepő, de Pintér eseté­ben meg sem kérdezték a szakmai bizottságot, az elnökség önállóan döntött” – mondta a neve elhallgatását kérő informátor a bulvárlapnak.

 Fotó: MTI

Tudni kell, Magyarországon a sportági szövetségek elnöksége – így az MLSZ-é is – a legfelsőbb döntéshozó szerv. Általánosságban fizetés, honorárium nélküli társadalmi testület, amely az adott szervezet fizetett apparátusának – főtitkár, stb. – és különböző bizottságainak a döntéselőkészítéseit hivatott megvitatni, jóváhagyni, vagy újratárgyalásra visszaadni. Az MLSZ elnökségének jóváhagyó határozata nélkül nem lehet szövetségi kapitányt sem kinevezni, sem visszahívni.

Akiknek volt beleszólásuk Pintér Attila kinevezésébe:Csányi Sándor, az OTP elnök-vezérigazgatója, Berzi Sándor, aki 1979 óta sportvezető, Tarsoly Csaba győri klubelnök, a Quaestor-csoport első embere, két Fidesz-politikus, Bánki Erik az Országgyűlés sportbizottságának korábbi elnöke és Dankó Béla, Kondoros polgármestere, Kovács Árpád, aki a Költségvetési Tanács elnöke, Vizi E. Szilveszter orvos, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja, Anthony Radev bolgár üzletember, aki a MOL-nál tanácsadó, és Balogh Gabriella, ő a marketingszakmában szerzett nevet magának.

Információnk szerint Pintér Attilát kifejezetten Tarsoly Csaba győri klubtulajdonos beszélte rá az elnökségre, de talán érdemes lett volna megkérdezni a kinevezés előtt egy-két nagyobb tapasztalattal rendelkező edzőt is. Mert már a kinevezése pillanatában is sokan, majd az északírek elleni zakót követően imégtöbben megkérdőjelezték munkásságát, arról nem is beszélve, hogy a szakember magatartásával is problémák adódtak. A találkozót követően például nem volt hajlandó még a pályán kezet fogni az ellenfél kapitányával.

Az elmúlt hónapokban az MLSZ kommunikációs tréningre küldte a trénert, majd mindezt a sajtó orrára kötötte nem túl tapintatosan. 

Csányi Sándor MLSZ-elnök a hét elején úgy nyilatkozott, hogy Pintér munkája alaposabb kiértékelést, a szakemberekkel és a játékosokkal folytatandó konzultációt kíván, majd csütörtökön már olyan hírek röppentek fel, hogy Dárdai veheti át a helyét a kispadon, aki viszont decemberben úgy nyilatkozott, köszöni, van munkája elég Németországban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik