Foci

A Sport TV szállítja a megoldóképletet a magyar focinak

Molnár Mátyás (molnár mátyás, toni polster,)
Molnár Mátyás (molnár mátyás, toni polster,)

Ötrészes dokumentumsorozatot készített a Sport TV a labdarúgó-utánpótlás képzésről. Nem itthon, külföldön. Amolyan tudásbázis, útmutató jelleggel. Aktuális.

Grund Felsőfokon. Ezen a címen indul a Sport TV új sorozata, amely jól működő utánpótlásképző módszereket mutat be hazánkhoz hasonló lélekszámú vagy területű országokban. A műsor utazó riportere Molnár Mátyás Hollandiába, Belgiumba, Ausztriába, Portugáliába és Uruguayba látogatott el.

 
Molnár Mátyás Toni Polsterrel “spannol”. Az 50 éves osztrák csatár 95 válogatottsága alatt 44 gólt szerzett
Fotó: sport tv 

Többek között az Ajax, a PSV, a Benfica, a Sporting utánpótláscsapatainak edzésein járt, megszólaltatta például Marco van Bastent, Erwin Koemant, Toni Polstert és Pauletát. Az első, Hollandiával foglalkozó epizódot szeptember 16-án vetítik, majd a továbbiakat négy héten keresztül minden kedden. A filmek után a téma szakértőivel kerekasztal-beszélgetésre kerül sor, ezek házigazdája Fazekas Erzsébet.

„A Sport TV a labdarúgás elkötelezett támogatójaként kiemelt figyelmet fordít a magyar futball népszerűsítésére, ezen belül az utánpótlás-nevelés kérdésére. Magyarország komoly futballhagyományokkal rendelkezik, de az érdemi építkezés nálunk nemrég kezdődött el. Célunk, hogy bemutassuk, léteznek sikeres utak – hozzánk hasonló méretű országok, ahol megtalálták a saját receptet, és a következetes, évtizedek óta tartó munkának köszönhetően sikeresek az utánpótlás-képzés területén” – mondta Málnay B. Levente, az AMC Networks International Central Europe vezérigazgatója a műsorral kapcsolatban. 

A Grund Felsőfokon egy olyan dokumentumfilmes szemlélettel készített sorozat, amely gyártására Molnár Mátyás mellett komoly szakmai múlttal rendelkező szakembereket – Lévai Balázst (Színfolt Film, 2013-ban az akkor Kamera Korrektúra-díjjal jutalmazott „Behálózva” című ismeretterjesztő sorozatot gyártotta a Spektrum televízió számára) és Meggyes Krisztina dokumentumrendezőt – kért fel a Sport TV. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik