Foci

Guzmics: Hiba lenne hátradőlni

A lengyel bajnokságba szerződő játékos be szeretné bizonyítani, hogy az NB I-nél erősebb bajnokságban is megállja a helyét.

Amint arról írtunk, Guzmics Richárd a lengyel bajnokságban listavezető Wisla Kraków csapatában folytatja pályafutását. A Szombathelyi Haladást elhagyó válogatott védő egy plusz kétéves szerződést kötött az együttessel.

„Örülök, hogy vége a bizonytalan időszaknak és sikerült egy nagy múltú, ismert és elismert klubhoz igazolnom. Persze hiba lenne éppen most hátradőlni, dolgoznom, küzdenem kell, hogy bizonyítsam: megállom a helyem az NB I-nél erősebb bajnokságban is. Azt már az első napok megmutatták, hogy erős, gyors, technikailag az átlagnál képzettebb játékosok szerepelnek itt, a csapatom igyekszik kombinatív futballt játszani. Első helyen áll az együttes, és természetesen az is a cél, hogy európai kupaindulást jelentő pozícióban végezzünk. Mivel az elmúlt hetekben külön, vagy fiatalokkal készültem, kell még kis idő, hogy utolérjem magam, de amikor megkapom a lehetőséget, szeretnék élni vele. Mindig is az volt a vágyam, hogy kipróbálhassam magam külföldön, hogy egy olyan egyesületben légióskodjak, amelyiknek ilyen fanatikus és hatalmas szurkolótábora van, mint amilyen a Wislát támogatja” – idézi a játékos ügyeit intéző F-Group menedzseriroda hírlevele Guzmicsot.

Filipovics Vladan, a labdarúgó menedzsere elmondta, a védőnek több lehetősége is volt, a többi közt a Blackburn Rovers is, ám az angol együttes végül a Premier League-ből erősített. A Wislaw Kraków ugyanakkor már régóta figyelte Guzmicsot, így a felek hamar egyezségre jutottak.

„Hangsúlyozom, nem a tesztelésen győzte meg a szakvezetést, már az orvosira utazott Lengyelországba, amit nem tudtak az érkezése napján elvégezni, így javasolták, álljon edzésbe. Szükség volt belső védőre, és mint ahogy azt az edző és a társak is nyilatkozták, örülnek, hogy Guzmicsot igazolták. Ricsinek is jó lehetőség ez, a lengyel futball sajnos a magyar előtt jár, innen könnyebb továbblépni, egy lépéssel közelebb került a nívós európai bajnokságokhoz” – mondta Filipovics.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik