Foci

Óriási baki után zakóztak a hollandok

A 2016-os Európa-bajnokság selejetezőjének 1. fordulójában a vb-bronzérmes Hollandia meglepetésre 2-1-re kikapott Prágában.

A találkozó előtt nem lehetett egyértelműen kijelenteni, hogy a holland válogatott az esélyesebb, ugyanis a két csapat korábbi meccsein hol egyik, hol másik válogatott tudott nyerni, bár jelenleg a mérleg nyelve inkább az Oranje felé billent.

Ezt a különbséget azonban nem láthattuk, a csehek legalább olyan jól fociztak, mint a vendégek, ráadásul Dockal révén a hazaiak szereztek vezetést a 22. percben.

 Fotó: Europress Fotóügynökség

A fordulás után de Vrij egalizálni tudott, ám a hajrában a csehek tettek többet a sikerért, és ennek meg is lett a gyümölcse: a 92. percben Janmaat sokadszorra tette haza a labdát fejjel, ám most nagyon rosszul, ugyanis saját kapufáját találta el, a kipattanót pedig Pilar közelről a hálóba vágta (2-1), így ki is alakult a végeredmény.

A következő körben a hollandok Kazahsztán fogadják, a csehek pedig Törökországba utaznak.

A B csoportban  a vb-résztvevő bosnyákok, Besiccsel a kezdőben, otthon kaptak ki 2-1-re Ciprustól úgy, hogy a 89. percben a hazaiaknál Pjanić büntetőt hibázott.

A hatos másik találkozóján Andorra 2010. szeptember 7-e után rúgott gólt ismét tétmeccsen, ezzel vezetést is szereztek a walesiek ellen, ám Gareth Bale duplájával a vendégek végül 2-1-re behúzták a meccset.

A játéknap többi meccséről, köztük az olaszok sikeréről IDE kattintva olvashatsz

Eredmény – Eb-selejtező, 1. forduló

A csoport:
Csehország-Hollandia 2-1 (1-0)
Gólszerzők: Dockal (22.), Pilar (92.) illetve de Vrij (55.)

B csoport:
Andorra-Wales 1-2 (1-1)
Gólszerzők: Lima (6.-büntetőből) illetve Bale (22., 81.)

Bosznia-Hercegovina – Ciprus 1-2 (1-1)
Gólszerzők: Ibisevic (6.) illetve Christofi (45., 73.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik