Foci

Pintér: Kudarcnak érzem az eredményt

Pintér Attila, a magyar válogatott szövetségi kapitánya szerint hosszú a selejtező, lehet még javítani, de előbb tanulni kell a hibákból.

A magyar válogatott nagy reményekkel vágott neki a 2016-os Európa-bajnokság selejtezőinek, ám rögtön az első akadálynál megtorpant a nemzeti csapat, hiszen Észak-Írország 2-1-re nyerni tudott a Groupama Arénában.

A szurkolók egyébként a meccsen már skandálták a “Pintér takarodj” rigmust a kiábrándító és siralmas zakó miatt.

Ez a hiba sokba kerülhet a válogatottnak, ugyanis ezzel a vereséggel már most hátrányba kerültek Dzsudzsákék, ráadásul a következő körben Romániában kellene helyt állnunk.

 Fotó: MTI

Pintér Attila szövetségi kapitány épp ezért kudarcról beszélt a lefújás után:
   
“Sajnálom a szurkolóinkat, 1-0-ás vezetés után kudarcnak érzem ezt az eredményt. Ki kell elemeznünk a látottakat, és tanulnunk kell belőle, hiszen ez egy hosszú sorozat. Ilyen hibákat nem lenne szabad elkövetni. Nagyjából hetven percig mi domináltunk, de valamiért innen újra lefelé ment a csapat teljesítménye” – nyilatkozta a szakvezető, aki szerint a 70. perc után kiütközött, hogy a riválisnál hét olyan futballista is van, akik a Premier League-ben játszanak, míg a magyaroknál ilyen nincs, ráadásul Lipták Zoltán sérülése miatt az utolsó percekre emberhátrányba került a gárda.


 Fotó: MTI

Pintér szerint szervezetten futballozott a csapat, ugyanakkor sok téren javulni kell ahhoz, hogy legyen esély kijutni a franciaországi kontinensviadalra. A tréner elmondta, rengeteg volt a felívelt labda, ami nagy hiba volt, ugyanis nem ezt beszélték meg előzetesen. 
    
Michael O’Neill, az északír válogatott szövetségi kapitánya büszkén tekintett vissza a meccsre:
    
“Nemcsak az eredményre, hanem a csapat teljesítményére is büszke vagyok. Jól működött az előre eltervezett taktikánk, fantasztikus este volt, nem gondoltuk volna, hogy három ponttal távozhatunk Magyarországról. A hazaiakon nagy volt nyomás, ezt tudtuk kihasználni a végén, és győzelemre játszottunk” – mondta a tréner, hozzátéve, hogy a legfontosabb feladatot, Dzsudzsák Balázs semlegesítését megoldották. A kapitány szerint ennek a győzelemnek köszönhetően elhiszik, hogy a többi csoportellenfél otthonában is tudnak majd pontokat szerezni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!