Foci

Emberhátrányban nyert Románia, a portugálok otthon zakóztak

A 2016-os Európa-bajnokság selejetezőjének 1. fordulójában a románok Görögországban nyertek, a portugálok pedig Cristiano Ronaldo nélkül kaptak ki.

A játéknap legfontosabb történése – legalábbis számunkra -, hogy a magyar válogatott csalódástkeltő játékkal 2-1-es vereséget szenvedett az északír együttestől.

Ebben, vagyis a F jelű selejtezőcsoportban vasárnap este a két legesélyesebb válogatott épp egymás ellen meccselt: a görögök fogadták a vb-ről épphogy lemaradó Romániát.

 Fotó: Europress Fotóügynökség

A találkozón a hazaiak birtokolták többet a labdát, mégis a románok voltak veszélyesebbek, ráadásul gólt is tudtak szerezni: a 10. percben az általunk is jól ismert Marica értékesített egy büntetőt.

A görögök még úgy sem tudtak egyenlíteni, hogy a vendégek az 53. perctől emberhátrányban fociztak, így végül hazai vereséggel kezdték a sorozatot.

A csoport harmadik meccsén Feröer-szigetek válogatottja meglepetésre előnyt szerzett Finnország ellen, ám az északiak megrázták magukat és végül 3-1-re diadalmaskodtak.

A D jelű hatosban a világbajnok németek szenvedtek Skócia ellen, hiszen csak 2-1-re verték őket, Lengyelország gálázott, 7-0-ra ütötték ki Gibraltárt, az írek pedig Grúziában gyűjtötték be a három pontot.

Az I csoportban Albánia vezeti a tabellát, köszönhetően annak, hogy a Ronaldót nélkülöző portugálokat idegenben le tudták győzni, Balaj találatának köszönhetően.

Eredmények – Eb-selejtező, 1. forduló

D csoport:
Gibraltár-Lengyelország 0-7 (0-1)
Németország-Skócia 2-1 (1-0)
Grúzia-Írország 1-2 (1-1)

F csoport:
Magyarország-Észak-Írország 1-2 (0-0)
Görögország-Románia 0-1 (0-1)
Feröer-szigetek-Finnország 1-3 (1-0)

I csoport:
Portugália-Albánia 0-1 (0-0)
Dánia-Örményország 2-1 (0-0) 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik