Foci

Hatmilliót ért a fellebbezés a Fradinak

Az UEFA Fegyelmi Bizottsága eltörölte a Ferencvárosra korábban kirótt 20 ezer eurós büntetését.

Eredményesnek bizonyult az FTC az UEFA Fellebbezési Testülete felé benyújtott fellebbezése az UEFA Fegyelmi Bizottsága által az FTC – Sliema Wanderers mérkőzéseken tanúsított bizonyos szurkolói magatartások miatt első fokon kiszabott fegyelmi büntetések ellen – írja a klub hivatalos honlapja.

Mint ismert, a mérkőzéseken tanúsított rasszista, revizionista és szélsőséges szurkolói magatartások miatt a Fradit az UEFA 20.000 euró pénzbüntetéssel, valamint részleges stadion szektorbezárással sújtotta.

Fotó: fradi.hu

Az UEFA Fellebbezési Testülete szeptember 4-én, az UEFA székhelyén hallgatta meg az FTC képviselőit, akik a jogi és ténybeli érvelés mellett röviden bemutatták a klub kirekesztés elleni kampányát, és ismertették az új stadion beléptető rendszerét is.

A tárgyalást követően faxon, írásban érkezett meg az UEFA másodfokú határozata (indokolás nélkül) amely – a már letöltött szektorbezárás büntetés érintetlenül hagyása mellett – a zöld-fehéreket sújtó 20.000 eurós pénzbüntetést eltörölte, és hatályon kívül helyezte.

Erre tekintettel szükségtelenné vált a törölt pénzbüntetés vétkes szurkolókra történő továbbhárítása. A további szükséges intézkedések megtételéről az FTC az indokolás kézhez vétele után dönt

Ajánlott videó

Olvasói sztorik