Foci

Ezért távozik Mátyus János Pápáról

A 39 esztendős szakember elárulta, miért döntött úgy, hogy otthagyja a Lombard focicsapatát a biztató szezonrajt ellenére is.

A szezon előtt sok olyan véleményt lehetett hallani/olvasni, hogy a Lombard Pápa labdarúgócsapata lesz az OTP Bank Liga egyik kiesője. Ez akár még meg is történhet, ám a bajnoki rajtra büszkék lehetnek a klub háza táján, két-két győzelem, döntetlen és vereség eddig a csapat mérlege, a megszerzett nyolc ponttal pedig a nyolcadik a tabellán a Lombard.

Épp ezért meglepetés az a hír, miszerint Mátyus János csütörtökön felállt a pápai kispadról. A szakember csütörtökön még nem árulta el, miért is döntött így, pénteken azonban nyilatkozott a csakfoci.hu-nak. Ezek alapján a körülmények vezettek idáig:

„Amikor nyáron a Lombardhoz kerültem, azzal szembesültem, hogy nincs csapat, ez annyira nem is volt meglepő, találkoztam már hasonlóval. Több játékost szerettem volna igazolni, olyanokat, akik hozzám hasonlóan 1000 fokon égnek, akik át tudják venni az én mentalitásomat, ezek közül sajnos csak Csilus Tamást tudtuk megszerezni… Engem nem érdekelt az sem, hogy mennyit keresek, 10 ezret vagy 10 milliót, ahhoz viszont ragaszkodtam, hogy a játékosok mindig ki legyenek fizetve…” – mondta Mátyus a csakfoci.hu-nak és hozzátette, a jó szereplés motivációs képességének is köszönhető.

Mátyus János azt is elárulta, augusztus 31-ig, az átigazolási határidő végéig kivárt, majd a Nyíregyháza elleni vereség után fogalmazódott meg benne, hogy távozik Pápáról. Mint mondta, a csapat és a tulajdonos is megdöbbent a bejelentése után.

„Én azonban ilyen vagyok, az életben mindent csak 100 százalékos odaadással tudok csinálni: focizni a haverokkal a Balcsin, sakkozni a kisfiammal vagy éppen edzősködni. Itt pedig a korábban említett problémák miatt valami megpattant bennem. Vegetálhattam volna, húzhatnám az időt hetekig, akár hónapokig, hogy kapjam a fizetésemet, de én nem az az edző vagyok.”

Mátyus szívébe zárta Pápát és Bíró Péternek örökre hálás lesz, amiért bizalmat szavazott neki. Most több időt tölt majd a családjával és tovább képzi magát, hogy még jobb edző legyen.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik