Foci

Ez a különbség a Barca és a Puskás Akadémia között

Tajti Mátyás a nyáron került a felcsúti akadémiáról a Barcelona labdarúgócsapatának utánpótlásába. A fiatal magyar játékos a Facebookon rendszeresen megosztja a tapasztalatait, most az edzésekről írt egy bejegyzést, amiből kiderül, hogy mi a különbség a spanyol és a magyar utánpótlás között.

“Sziasztok! Itt vagyok már egy hónapja, és úgy gondoltam, hogy írok picit az itteni edzésekről, a tapasztalataimról. Sokan azt hiszik, hogy itt olyan feladatokat csinálunk edzésen, amit máshol nem, és ezért ilyen jók itt a játékosok. Ez nem igaz! Otthon is nagyjából ugyanolyan feladatokat csinálunk, mint itt. A különbség abban rejlik, ahogyan csináljuk az edzésen a feladatokat. Itt kint a legovisabb feladatokat is maximális intenzitással csinálja mindenki, olyan gyorsan, amennyire csak lehet, és természetesen minél pontosabban is. Mindent, amit sprintben kéne futni, azt 100%-osan csinálják meg az itteniek. Ettől lesznek itt később sokkal gyorsabbak, mint a magyar játékosok.


Fotó: Facebook

És a legfontosabb a játék az edzés végén. Magyarországon mindenhol úgy van, hogy a végén a játék a szórakozás, nem vesszük komolyan… Pedig az edzés legfontosabb része a játék! Barcelonában az edzés végén a játék nem szórakozás, itt vérre megy. Megpusztulnak a játékosok, hogy a játékot az ő csapatuk nyerje. Minden egyes gyakorlatot úgy csinálnak és olyan gyorsasággal, mintha meccsen lennének. Ettől lesznek jobb játékosok, mint mi, nem attól, hogy ilyen-olyan kaját esznek és ilyen-olyan speckó gyakorlatokat csinálnak. Itt ilyen nincs, az egyetlen, ami van, az az edzés, amit komolyan vesznek, és tudják, hogy mit miért csinálnak. Hálás vagyok, hogy itt lehetek, és ezt a módszert tanulhatom!” – írta Tajti Mátyás a Facebookon.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik