Foci

„Di María egyike a világ öt legjobb játékosának”

Gerardo Martino, az argentin labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya méltatta a szélsőt a Németország elleni meccset követően.

Ahogyan arról írtunk, a vb-döntő szerdai „visszavágóján” az argentin válogatott 4-2-re legyőzte a német csapatot Düsseldorfban. A különbséget ezúttal a vb-döntőről sérülés miatt lemaradó Ángel Di María jelentette: a Manchester United friss igazolása góljával valamint három gólpasszával volt a mezőny legjobbja.

Az Albiceleste újonnan kinevezett szövetségi kapitánya, a Barcelonától az elmúlt szezon végén távozó Gerardo „Tata” Martino is kiemelte a korábbi Real Madrid játékos kvalitásait.

„Ángel Di María megmutatta miért is tartozik a világ öt legjobb játékosa közé” – és hozzátette: nem csak játékosával, de a csapattal is nagyon elégedett volt. Még úgy is, hogy „volt pár játékos, akinek nem volt meg a kellő meccsrutinja.”


Angel Di Maríát ünneplik a társak a gólja után
Fotó: Europress Fotóügynökség

A német válogatott szövetségi kapitánya, Joachim Löw szerint a vereség egyik oka a felforgatott csapat, amely nem volt kellően összeszokva.

„Védekezésben elkövettünk néhány hibát, de nem igazán tudom hibáztatni a csapatomat, mert ők így még sosem játszottak együtt. Nagyszerűen játszottunk az első félidőben, három-négy nagy helyzetet is kialakítottunk, amit viszont nem használtunk ki.”

Löw utalt arra, hogy némelyik játékosa nincs megfelelő fizikai állapotban, illetve elmondta, hogy várhatóan nem játszik a következő meccsen a dortmundi Mats Hummels.

„Pár játékosunk nincs a legjobb formában és néhányan sérültek is. Át kell gondolnunk ezt a meccset és feltehetően más játékosokat is behívunk majd, mert az látszott, hogy most néhányuknak problémái voltak.”

A német tréner elmondta a következő hat hónapban nehéz időszakra számít, mert sosem könnyű egy világbajnoki cím után újra sikeresnek lenni.

„Mi vagyunk a világbajnokok, most mindenki minket akar legyőzni.”

Videó – A meccs összefoglalója:


Ajánlott videó

Olvasói sztorik