Foci

Pintér Attila csillagos ötös

A válogatott szövetségi kapitánya bő három hónap alatt rengeteget fejlődött kommunikáció terén!

Pintér Attilát számos kritika érte a stílusa, korábbi szövetségi kapitányi nyilatkozatai miatt. Előfordult, hogy “dühében nekiment” az őt faggató MTVA riporternek. Az MLSZ nem tétlenkedett és májusban kommunikációs trénert fogadott mellé. A kapitány hétfőn hosszú idő után állt újra a sajtómunkások elé és most biztosan sokan ránk fogják, már megint cikizzük szegényt, de tényleg minden él nélkül jelentjük ki – sokat fejlődött. 

A sport24 Pintér tavaly decemberi kinevezésekor írt kommentárjában kiemelte, bár az új kapitány mindenképpen megosztó személyiség, azt nem lehet tőle elvenni, hogy – a debreceni BL és EL szereplést kiharcoló Herczeg András mellett – az elmúlt évtized tán legsikeresebb magyar edzője, ráadásul munkamániás és sokat kritizált stílusa is a folyamatos fejlődés jeleit mutatja.

Úgy látszik igazunk volt. Pintér vitathatatlanul mindent megtesz saját maga és csapata fejlődése érdekében. Már csak a válogatott játékosainak kell felnőniük mellé vasárnap, 18 órától, a Groupama Arénában.

Labdarúgó Európa-bajnokság 2016, Franciaország:

A labdarúgás történetében első ízben a 2016-os, franciaországi labdarúgó Európa-bajnokságon az eddigi 16 helyett 24 válogatott vehet részt. 

A megemelt létszám a korábbiaknál sokkal jobb esélyt kínál többek között a magyar válogatott számára is. Legutóbb 42 éve szerepeltünk kontinensviadalon.

A számunkra szeptember 7-én, vasárnap, az észak-írek ellen kezdődő sorozaton 54 tagországából 53 vesz részt. Franciaország, mint rendező automatikus résztvevő. Mellettük 23 csapat jut ki az Eb-re, ami azt jelenti, hogy a selejtezőben érdekelt országoknak több mint negyven százaléka örülhet a selejtező-sorozat végén.

A kilenc csoport első és második helyezettei biztos résztvevők lesznek, továbbá a legjobb harmadik is. Jövő novemberben a további nyolc harmadik helyezett fog a fennmaradó négy helyért pótselejtezőt vívni.

A magyar válogatott a 2012-es Eb és a 2014-es vb selejtezősorozatát is harmadikként zárta, azaz az új rendszerben mindkét esetben pótselejtezőt vívhatott volna. Válogatottunknak ezúttal a görög, román, észak-ír, finn és feröeri nemzeti csapatok közül kell legalább hármat, de a biztos továbbjutás érdekében négyet megelőznie. 

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik