Foci

A Manchester United az új Real Madrid

A Sir Alex Ferguson távozásával szárnyaszegetté vált angol rekordbajnok elképesztő összeget mozgatott meg az átigazolási piacon. Őrület: 191,5 millió eurót költöttek.

Hogy van-e értelme ennyi pénzt – közel 60 milliárd forintot – egyetlen klubnak egyetlen átigazolási időszak alatt elkölteni játékosra? Jó kérdés. Szerintünk ez a horribilis összeg nem térül meg egyhamar. Minden esetre az biztos, hogy a Manchester United Louis van Gaal érkezésével és kérésére kinyitotta a pénztárcát és lekőrözte a Real Madridot is bevásárlás terén. A királyi gárda nagyjából 120-130 millió eurót költött, de közel ennyi volt a bevétele is játékos eladásból idén nyáron.

Az is biztos, hogy míg a holland edző bemutatkozása biztató volt az amerikai túrán, addig a bajnokság első három fordulójában szerzett kettő pontjával a 14. helyen szerénykedik épp a Premier League tabelláján.

A hat új szerzemény minden bizonnyal nem illeszkedik be egyik napról a másikra új klubjába, így szinte bizonyosnak tűnik, hogy a Manchester-szurkolóknak és a tulajdonosi körnek még türelemre lesz szükségük.

Megkockáztatjuk, 191,5 millió euró ide, vagy oda, a dobogó elérése sem lesz egyszerű feladat a csapat számára – igaz, az már óriási előrelépés a tavalyi szezon 7., semmit sem érő helyezéshez képest…

A Manchester United 191,5 millió eurót költött játékosra

Érkezett:

Radamel Falcao – 65 millió euróért akarták végleg megvenni, de végül 10 millióért kölcsönbe és elővásárlási opcióval érkezik.
Ángel di María nagyjából 75 millió euró
Daley Blind 17,5 millió euró ellenében lesz a Manchester United labdarúgója.
Ander Herrera 36 millió euró
Marcos Rojo 20 millió euró
Luke Shaw nagyjából 33 millió euró

Távozó:

Danny Welbeck 20 millió euró – Arsenal
Javier Hernandez – Real MAdrid

Ajánlott videó

Olvasói sztorik