Foci

Fradi: “Ez elfogadhatatlan”

Az MTK-Ferencváros örökrangadót a kék-fehérek nyerték. Thomas Doll, a Fradi trénere szerint néhány játékosa úgy focizott, mintha megnyerték volna a bajnokságot.

A vasárnapi találkozó nagy részében ugyan a Ferencváros rohamozott, az MTK mégis nyerni tudott, köszönhetően Horváth Zsolt 80. percben szerzett találatának. Ezzel a sikerrel az MTK felzárkózott az ötödik helyre, az FTC mögé a tabellán.

 Fotó: MTI

A lefújás után Thomas Doll dühösen nyilatkozva elmondta, ez most egy hátralépés volt csapatától.

“Ma az volt a legnagyobb problémánk, hogy a mezőnyben a párharcokhoz való hozzáállás nem volt megfelelő. Már a meccs elején ez jellemzett bennünket: a belső védők, a szélső védők, a középpályások sorra elveszítették a labdákat. Azt hittem, ennél előrébb tartunk már. Ez elfogadhatatlan… Nem túl jó a helyzet: se elől, se hátul nem tudtunk jól produkálni. Az MTK ma egy kicsit nagyobb szívvel játszott. Lehet rosszul futballozni, lehet labdákat veszíteni, de szív nélkül nem lehet játszani. Nagyon rossz érzés, amikor egy edzőnek a hozzáállás miatt kell negatív hangon megszólalnia… Meg volt a lehetőségünk, hogy fellépjünk a második helyre. Pár játékos már úgy mozgott, mintha megnyertük volna a bajnokságot – őket most vissza kell hoznunk a földre” – nyilatkozta a vezetőedző.

 Fotó: MTI

Kollégája, Garami József viszont érthetően boldogabb volt a találkozót követően.

“Természetesen nagyon örülünk, hogy helyesbíteni tudtuk a múlt heti kisiklásunkat. Az első félidőben már voltak helyzeteink, és ha azokat kihasználjuk már, talán könnyebben nyerhettünk volna. A második félidőben volt egy időszak, amikor nagyon türelmesen kellett védekeznünk, mert a Fradi jött. Sikerült ezt az időszakot jól megoldani, és itt a végén a kitámadó Fradi ellen voltak helyzeteink. Természetesen feszült az ember a mérkőzés előtt, alatt és utána is egy darabig, ez most is így volt. Nagyon örülök, hogy a játékosok a mai mérkőzésre egyrészt jól felkészültek, másrészt pedig mindent megtettek azért, hogy nyerjünk. Azért nyertünk, mert türelmesen játszottunk.”

Az OTP Bank Liga 7. fordulójában – szeptember 19-én, a válogatott szünet miatt – az MTK a Pápához látogat majd, míg a Ferencváros a Puskás Akadémiát fogadja.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik